Revista electrònica Quincacau 23 de maig de 2014 – 10 RAONS PER A VOTAR LA CANDIDATURA DELS CAU A LA JUNTA DEL PAS FUNCIONARI DE LA UAB

10 RAONS PER A VOTAR LA CANDIDATURA DELS CAU A LA JUNTA DEL PAS FUNCIONARI DE LA UAB

1. PERQUÊ SOM ASSEMBLEARIS

Això vol dir que el nostre sindicat està obert a tots i totes, som participatius, les decisions es consensuen i, si no és possible, s’aproven per majoria. Als CAU no mana ningú i tenen els mateixos drets els companys i companyes que comencen a col·laborar que els que ja porten més anys treballant a la secció sindical. Nosaltres no hem de seguir directrius de dirigents ni de dins ni de forma de la UAB.

 

2. PERQUÊ TREBALLEM AMB VOSALTRES, AL VOSTRE COSTAT

No tenim alliberats amb funcions exclusivament sindicals i allunyats dels llocs de treball. Compartim els mateixos problemes que vosaltres i ens impliquem, a vegades més enllà del nostre horari laboral, per defensar els drets col·lectius o per interposar i guanyar denúncies davant dels tribunals, com en el cas de la resolució favorable del TSJC, sobre la part fixa del plus campus

 

3. PERQUÊ SOM UN SINDICAT CONSOLIDAT

Ja fa 20 anys des de la creació dels CAU i, no, no som uns nouvinguts, tenim experiència, il·lusió i ganes d’avançar en la recuperació de tot el què ens han retallat. No som una franquícia de ningú. En tots aquests anys el nostre posicionament sempre ha tingut i tindrà com a prioritat la defensa dels treballadors i treballadores i de les condicions i drets laborals.

 

4. PERQUÊ APORTEM EXPERIÈNCIA, VALORS PARTICIPATIUS, PROXIMITAT I RENOVACIÓ.

Si mireu les persones que conformen la nostra llista electoral, comprovareu que està formada per gent amb experiència i companys nous que s’han incorporat en aquest procés electoral, però totes i tots tenim uns denominadors comuns com són la il·lusió, les ganes i el compromís en la defensa de tots els llocs de treballs, la recuperació dels drets que hem perdut durant aquests darrers anys i la millora de les condicions laborals.

 

5. PERQUÊ TRANSMETEM ALLÔ QUÈ ELS COMPANYS I COMPANYES DECIDEIXEN

Treballem, com el què més amb els mitjans de què disposem, amb serietat, anàlisi i rigor per aconseguir les reivindicacions recolzades pel PAS-F. En les nostres participacions en les comissions i reunions amb Gerència o Recursos Humans, només ens guia un objectiu i aquest és la defensa i millora de les condicions del PAS, i mai negociem contrapartides a esquenes dels treballadors.

 

6. PERQUÊ SOM HONESTOS

El nostre sindicat no està immers en cap procés judicial per corrupció, malversació, prevaricació, etc… Cap dels nostres delegats i delegades està imputat, detingut o empresonat.

 

7. PERQUÊ TOT EL QUE HEM DE DIR HO DIEM PÚBLICAMENT

Volem la vostra participació i escoltar la vostra opinió. Creiem que la forma més adequada de fer-ho, entre d’altres, és l’assemblea de treballadors i treballadores, allà és on els CAU exposem públicament les nostre propostes. No creiem en les pràctiques sindicals del “porta a porta”. No és el nostre estil anar pels llocs de treballs contactant individualment als companys i companyes per criticar altres opcions sindicals o per fer propostes de “que hay de lo mío” i després pressionar a aquests companys i companyes quan arriben les eleccions.

 

8. PERQUÊ SOM TRANSPARENTS

Creiem que heu d’estar contínuament informats del que fan els vostres representants i és per això que editem habitualment el nostre “Quin Cacau” i som molt partidaris de la convocatòria periòdica d’assemblees informatives on podeu valorar i avaluar les nostres actuacions i de la resta de representants.

 

9. PERQUÊ NO SOM POLITICAMENT CORRECTES

Mitjançant el nostre butlletí informatiu (Quincacau) i davant de qui sigui diem i denunciem els temes que us preocupen. No ens importa el què puguin pensar els dirigents de la UAB, sí això pot ajudar a solucionar, de forma directa o indirecta, els problemes que ens transmeteu.

 

 

10. PERQUÊ NO SOM FILIAL DE CAP PARTIT POLÍTIC

Som independents i, per tant, el nostre marge d’actuació és total i podem dir les coses i actuar tal com creiem que millor ens puguin beneficiar col·lectivament. En aquesta línia es que tenim ben clar que cal sumar forces en la lluita per defensar els nostres drets. És per això que formem part de la Intersindical Alternativa de Catalunya i ens integrem en totes les plataformes unitàries de defensa dels drets dels treballadors i treballadores.

Retribució del Plus Campus, sense quòrum al claustre i amb reunions a gerència

Al claustre general de la UAB celebrat ahir 22/5/14 diversos membres dels CAU claustrals van defensar el pagament a tot el PAS de la part fixa del plus campus acollint-nos a la sentència favorable emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Malauradament en el moment de la votació de les mocions presentades al claustre no hi havia quòrum i no es va poder procedir a les votacions. El claustre general de la UAB amb fets com aquests demostra la seva decadència cosa que des dels CAU ens preocupa.

El dia 21/5/14 la gerència va convocar a la JPF i el comitè per a parlar del plus campus. La seva proposta inicial era fer recurs a la sentència del TSJC i no pagar fins que el Tribunal Suprem es pronunciï al respecte. Pagar allò meritat (gener-febrer 2012) de la part variable del plus campus a la nòmina d’agost o setembre d’aquest any. La JPF i el comitè es va mostrar contrària a aquesta proposta. Va haver-hi un extens debat en el que es va intentar apropar postures intentant que durant aquest any tant laborals com funcionaris puguin percebre alguna retribució corresponent al a la part variable i/o fixa del plus campus. Es continuarà negociant en aquesta línia. Els CAU seguirem reivindicant, per la via judicial i per la via negociadora, el cobrament del plus campus per als col·lectius del PAS tant laboral com funcionari. Us mantindrem informats.

 

 

Darrera actualització de diumenge, 25 de maig de 2014 20:22