Revista electrònica Quincacau 23 setembre 2014 – comissió negociadora

A la comissió negociadora del proppassat 18 de setembre no es van arribar a grans acords ni es va avançar gaire en els temes pendents. Us informem breument dels temes més rellevants on hi va haver alguna qüestió destacable:

 

Personal Auxiliar Administratiu Interí

Finalment, i després que l’anterior JPF ho demanés insistentment durant mesos, gerència ha presentar un esborrany del que serà el “Pla d’actuació per a la futura convocatòria de places C2 (auxiliar administrativa)”. Aquest pla inclourà dos aspectes principals: la forma i contingut del concurs-oposició d’accés a l’escala C2 i el pla de formació destinat al personal interí per a preparar-les. De moment només se’ns ha fet a mans l’esbós del que podria ser el concurs-oposició i se’ns ha promès que a la propera reunió de la comissió negociadora del més de desembre s’entregarà la proposta de formació. Com sabeu, la nostra prioritat és la de mantenir tots els llocs de treball del personal auxiliar administratiu interí situació que estem aconseguint des del inici de “les retallades”. Però els CAU també volem que en quant torni a haver-hi Oferta Pública d’Ocupació el personal interí pugui accedir ràpidament al concurs-oposició a l’escala auxiliar administrativa i ho faci en les millors condicions. És per això que vetllarem perquè la formació adreçada al personal interí i els continguts del concurs-oposició siguin els més adequats. Tingueu la tranquil·litat que us tindrem informats en tot moment i que farem tot el que calgui perquè la nova JPF us consulti abans de prendre qualsevol decisió al respecte.

Personal Auxiliar Administratiu

L’anterior JPF ja fa temps que va exposar l’actual situació del personal auxiliar administratiu que pràcticament no té opcions de mobilitat i/o promoció i va exigir negociar mesures per a donar un tomb a aquesta situació. Gerència de moment s’ha compromès a elaborar unes “línies bàsiques d’actuació” per a aquesta escala. Aquest tema ha estat derivat per a la seva negociació a la comissió de selecció sense que s’hagin compromès a que estigui enllestit en cap data concreta. Es tindrà present les opcions de: la convocatòria d’oposicions quan la legalitat o permeti, el possible nomenament d’administratius interins o el pagament de complements als auxiliars administratius que estan fent feines superiors a les que indiquen el seu perfil. Des dels CAU us mantindrem informats si hi ha avenços a la esmentada comissió.

Festa Major UAB

La gerència ens ha informat que és voluntat de l’equip de govern que la festa major de la UAB tingui a partir d’aquest curs un caire més cultural, a la qual participin més tots els col·lectius de la comunitat universitària. Per a la JPF el més important és saber si aquest dia 6/11/14 serà un dia festiu d’obligat compliment o un dia opcional a treballar com es desprenia del calendari laboral d’aquest any 2014. Per a gerència és un dia de “festa institucional” denominació que no deixa clar si és festiu obligat o opcional. Gerència publicarà una instrucció al respecte, a la que tindrà accés la JPF prèviament per poder manifestar la nostra opinió. Us mantindrem informats.

Desprès de més de 100 dies de l’elecció de la nova JPF: hay alguien ahí?

A l’anterior “Quin Cacau” ja us informaven del retard injustificat en la constitució de la nova JPF i que s’albirava que aquesta actuaria per majories (en aquests moments de CCOO i ADT), i no pas per consens. Aquest mes de setembre ha quedat confirmat que no s’actuarà per consens. Decisió legítima dels qui l’han pres però poc unitària. A banda d’aquest fet, ens preocupa més que l’actual majoria a la JPF interposa aquesta majoria a qualsevol legalitat o normativa en el sí de la JPF, si aquesta no li agrada. Davant d’aquesta situació malauradament hem hagut de contactar amb els nostres assessors jurídics per a que revisin algunes decisions presses a la JPF.

Però el que més ens desagrada és que a data d’avui encara no s’ha reunit cap de les comissions de la JPF, ni les ja existents, ni les dues noves que es van crear a proposta dels CAU (elaboració d’una proposta de plataforma unitària del PAS-f i la de renovació del reglament de la JPF). La comissió permanent de la JPF ni tant sols té calendari de reunions, es reunirà si la majoria (CCOO-ADT) ho estimen oportú.

Un exemple de l’actual situació pot ser la plataforma unitària del PAS-f. L’anterior JPF, també escollida un mes de maig com l’actual, al setembre ja tenia una plataforma unitària del PAS-f amb el consens de tots els sindicats representats a la JPF. A l’octubre la va trametre a tot el PAS-f per a que fes les seves aportacions. El mes de novembre es va votar en assemblea de treballadors i treballadores i va ser aprovada. Com us hem dit a l’actual JPF ni tan sols s’ha reunit la comissió ni tenim cap informació que l’actual majoria a la JPF vulgui treballar en aquesta línia i portar una plataforma unitària del PAS-f a la votació dels companys i companyes.

Podeu tenir la garantia que els nostres 6 delegats i delegades a la JPF seguirem treballant en la defensa i millora de les condicions de treball del PAS-F des dels preceptes en els que sempre hem cregut: democràtics, participatius i assemblearis.

Programa d’Iniciatives de Millora.

Us recordem, als companys i companyes inscrits al programa d’iniciatives de millora, que el formulari per a que tramiteu la vostra proposta estarà accessible fins el 30/09/2014. Per a les propostes fetes en grup el procediment d’enviament és el següent: cada membre del grup haurà de trametre el seu formulari individualment. Els CAU demanarem passada aquesta data que es reuneixi la comissió del programa d’iniciatives de millora per quantificar els formularis que s’han presentat, la confirmació definitiva de l’adjudicació de les 40 hores al saldo horari dels inscrits. També afrontar i valorar les possibles incidències que hagin pogut produir.

Darrera actualització de dimarts, 23 de setembre de 2014 07:27