Revista electrònica Quincacau 16 desembre 2014 – Valoració Junta de PAS Funcionari

Valoració Junta de PAS Funcionari

La nova Junta de PAS Funcionari (JPF) va ser escollida a finals del passat mes de maig. És a dir, ja fa més de mig any. Derivat dels resultats electorals es va conformar una nova majoria formada per CCOO i ADT que sumen 11 dels 21 delegats/des de la JPF. Els CAU en tenim 6 delegats/des i UGT 4. Amb aquesta majoria s’han assegurat que es tirin endavant totes les propostes presentades per CCOO al respecte del funcionament de la JPF, inclosa la modificació exprés del seu reglament. Pels CAU aquesta actuació ha estat del tot lícita però no pas unitària. En aquest article volem fer una petita valoració de l’actuació de la JPF durant els primers 6 mesos del seu mandat.

Per la nova majoria a la JPF les decisions que interessava prendre ràpidament van ser les que afectaven al funcionament de la JPF, que pels CAU no milloren la democràcia interna de la mateixa. Respecte als temes que afecten al col·lectiu que representem les coses van molt lentes.

A tall d’exemple us direm que els CAU vam proposar la creació de dues comissions de la JPF, una referida a la confecció d’un nou reglament de la JPF; encara no s’ha reunit però si que es va aprovar en plenari la proposta de modificació exprés de només un article del reglament. Sembla que modificat dit article la redacció d’un nou reglament ja no interessa. També vam aconseguir que s’aprovés la creació d’una comissió per a redactar una plataforma reivindicativa a presentar al PAS-F en assemblea. Passats 6 mesos encara no s’ha reunit. Us recordem que l’anterior JPF amb poc més de 4 mesos, després de la seva constitució, va aprovar en assemblea del PAS-F la seva plataforma reivindicativa. Tot apunta a que la nova majoria no té cap interès en que el PAS-F pugui decidir prèvia i globalment el que es negocia amb l’empresa.

A la JPF s’han creat una gran quantitat de comissions de treball. Els CAU han presentat propostes a la majoria d’aquestes comissions però no s’avança. La JPF encara no té propostes aprovades per a defensar els interessos dels diferents col·lectius davant l’empresa: interins, auxiliars administratius, administratius, gestors. Tampoc té propostes respecte a temes com la reorganització d’estructures, la selecció de personal, les comissions de serveis, la reducció horària pels majors de 60 anys, etc, etc, etc…

Veiem en l’actual majoria a la JPF, una clara falta d’iniciativa sindical, una manca de propostes i una gran dificultat per a concretar i resoldre qüestions. Els encoratgem a modificar aquestes febleses i els brindem el recolzament dels CAU si es que volen treballar a la JPF i en la defensa dels interessos del PAS-F de forma unitària.

 

REVISANT EL MANUAL D’APLICACIÓ SOBRE JORNADA LABORAL, HORARIS I PERMISOS DEL PAS DE LA UAB:

El passat 13 d’octubre, una comissió de treball formada pels agents socials i la gerència vàrem iniciar un calendari de reunions que té com a objectiu la revisió de la normativa sobre jornada laboral, horaris i permisos del personal d’administració i serveis de la UAB.

Ja l’any 2012 s’havia començat aquesta feina de revisió, tanmateix alguns canvis normatius vàrem aturar el procés, i és ara quan la gerència ens ha presentat un nou document que segons ens han explicat adapta les normatives de control de presència a la normativa vigent, així com els acords de la mesa Concilia.

Fins al moment, a les reunions de treball que hem mantingut, la tasca fonamental ha consistit en anar revisant cada apartat del document punt per punt, fent una lectura minuciosa del text, per tal de perfilar-lo i millorar-lo al màxim en tots els aspectes possibles.

Ara ens queda el més complicat, posar-nos d’acord i negociar un manual que, a banda de la norma, pugui recollir amb sensibilitat i sentit comú totes les situacions que afecten les persones que treballem dia a dia a la UAB. Un manual que ens garanteixi la igualtat entre tots/es els treballadors/es i que faci patent que estem treballant en una institució que valora a les persones i és sensible amb les seves necessitats.

Des del CAU us volem demanar que, si teniu qualsevol suggeriment, proposta o necessitat que penseu que es podria incorporar al nou manual per tal de millorar-lo i/o completar-lo, ens les feu arribar al més aviat possible. Ara és el moment per fer-ho.

 

INICIATIVES DE MILLORA: UN PROGRAMA QUE NO HA DE FALTAR EN UNA EMPRESA D’EXCEL·LÈNCIA.

Fa uns dies vaig assistir a la reunió de la Comissió d’Iniciatives de Millora. Encara falta per perfilar pocs criteris, com per exemple, com s’inclouen en el programa aquelles persones que estan de baixa, com ho han de sol·licitar, si s’augmenta el període per aquelles que s’havien adscrit però es troben de baixa en el moment de presentar la proposta….

Al marge d’aquests petits detalls tècnics, el programa en si mateix, ha estat un èxit de participació. I a més, hi ha hagut molt bones propostes que gerència es planteja implantar o desenvolupar.

La bona acollida del programa i la voluntat de la part institucional de prorrogar-lo l’any vinent, va fer que es planteges la possibilitat d’ampliació de les hores concedides fins a 55h (actualment 40).

Des dels CAU volem encetar accions de millora perquè les propostes del programa 2015 siguin propostes on es millorin les condicions laborals dels treballadors de la UAB.

 

La Gespa. El Bressol de la conciliació de la vida familiar i laboral, en perill de tancament.

A dia d’avui, gairebé tots vosaltres esteu assabentats del perill de tancament de l’escola Bressol. És molt trist que el que molts equips de Govern, fins i tot l’actual, han utilitzat com bandera per donar la imatge de la UAB com a universitat de Campus, amb tot tipus de serveis, ara es vulgui forçar el tancament.

Fins i tot, en això, l’Equip està actuant malament. Enlloc de tenir la valentia de dir que volen tancar l’Escola, busquen excuses per no quedar malament. Reduir l’aportació de la UAB en més d’un 50% i proposar, per a compensar-ho, pujar les quotes de les famílies fins als 460€ i reduir els salaris dels treballadors és inacceptable, i provocarà una marxa de totes les famílies que no poden assumir el cost del servei i, si no hi ha nens, ja no fa falta escola i es pot tancat sense soroll.

Si, és cert, la missió de la UAB no és destinar diners a una escola Bressol, però tots sabem que hi ha diners destinats a altres coses que no son Ensenyament universitari, o investigació i potser no son tant assenyats. Segur que trobarem a moltes persones que prefereixen una Escola Bressol que una Festa Major, un concurs de “Dragones y Mazmorras”, un …..

Segur que tu, que esta llegint això, en coneixes altres.

CASTA i DELINQÜENTS

Ja fa un temps que sentim la paraula “casta” sobretot relacionada amb la classe política i els seus escàndols de corrupció. La irrupció i posada en escena d’aquesta paraula és gràcies a un grup d’intel·lectuals universitaris (CASTA d’Universitats), que porten “la veu del poble” als mitjans de comunicació i a més, ens mostren una altra forma d’entendre la política i l’organització civil.

Jo, com ells, treballo en una universitat i en la meva trajectòria professional i de vida he comprovat l’existència de dos tipus de corruptes, el delinqüent comú i el delinqüent intel·ligent. El delinqüent comú és producte de la brutalitat i de la frustració social, meitat víctimes i meitat victimaris, el seu mètode i finalitat és tan mediocre, que acostuma a finalitzar la seva vida a la presó o mort. En canvi, el delinqüent intel·ligent, no té excuses socials, és un hipòcrita que amb cada cop dessagna la societat, es vesteix de polític, policia, … o professor. El corrupte Intel·ligent, és el psicòpata de l’economia, és aquell que té la intel·ligència sense ànima, sense valors, amb un talent innat per la corrupció (corrupte i corruptor).

Des de que estic a la UAB, se qui són la CASTA i qui els delinqüents intel·ligents. Perquè, no us sorprèn com s’escull al Rector????, em direu que és molt democràtic que el PDI tingui el vot ponderat i que valgui tant, tant, que coronen al rector a la seva conveniència, després no ens ha de sorprendre que entre amiguetes passi el que passa, i passa al mateix que a la societat, que paguen el dèficit els col·lectius més febles: el PAS i els Estudiants.

A la Universitat també hi ha el delinqüent intel·ligent vestit de professor, que pensa que els diners destinats a un projecte, son seus, sí, sí, seus!!, i comencen a explorar mecanismes per legitimar els diners que es volen gastar: visa, dinars de treball (ara amb la normativa de atencions socials és més difícil), reunions amb empreses….. viatges. Desvien els fons públics en favor dels seus interessos particulars.

Mireu, hi havia una professora, argentina, que volia que el seu projecte pagués el bitllet d’avió a Argentina al juliol (quina casualitat!!!), d’una persona que no estava vinculada al projecte, era el seu fill!. Un altre cas, p.e., us en recordeu quan ens van baixar el sou un 5%?, doncs per no baixar el 5% a determinats treballadors, un delinqüent intel·ligent vestit de professor va signar que un grup de treballadors havia anat a Alemanya (sense tiquets d’autopistes, tiquets de benzina,…. sense justificació del viatge), varies vegades l’any, i així, compensar amb l’import d’aquests viatges la baixada de sou (que intel·ligents!!!). Tot, evidentment sota el vist-i-plau de la gestora (instigadora intel·lectual i cooperadora necessària).

Un cas que a mi em deixa estupefacte és el de un professor que a més de la seva nòmina, sabàtics, treballar 8h setmanals, no haver de venir a la uni…. li fèiem, des del departament, pagaments puntuals de 80.000€ (són els diners de les seves portes giratòries: convenis amb empreses, màsters propis, spin offs), i després son tant intel·lectualment malèfics que ens volen regatejar si hem de tenir dos dies de regularització més o menys en el calendari laboral, no és per riure????

La CASTA Universitària posa en els llocs claus persones afins i encobridores dels seus actes i em direu, i com ho fan, són llocs de lliure elecció??, poden ser llocs de lliure elecció o no, si no ho són, trauran una convocatòria pública “feta a mida” de la persona destinada, tot sota una aparença de legalitat, no???. Aquesta CASTA universitària es capaç de deixar propina (25€, imagineu-vos el cost del sopar un divendres nit) de la visa institucional, o sigui, de les retallades de les nostres pagues extres, de sou, dels nostres plus campus o menjador…… No és una vergonya???

Companys, jo i molts més, us podríem explicar moltes… Aquí també hi ha CASTA i delinqüents intel·lectuals, es taparà, s’investigaran…. o hi haurà un 15-M universitari

 

Solidaritat amb els estudiants mexicans desapareguts a Iguala

Des de la nostre Secció Sindical volem fer pública la nostre condemna a la desaparició dels 43 estudiants universitaris a la ciutat d’Iguala de la Independencia (Estat de Guerrero). Volem expressar també la nostra solidaritat a les famílies i amics de les víctimes i a tota la comunitat universitària mexicana. Aquests fets han deixat commocionats a tots aquells que, d’una o altre manera, en sentim units a nivell universal en el que representen els valors universitaris; en la ciència, la cultura, la recerca i el coneixement. La pèrdua d’aquests 43 membres ens deixa un dolor molt profund a tots els membres de la nostre comunitat. És per això que volem fer arribar aquest missatge de suport a la societat mexicana mitjançant el seu consolat a Barcelona i la Direcció General per la immigració del govern de Catalunya.

Demanem als treballadors de la nostre universitat, a través de les seves seccions sindicals, a tota la comunitat universitària de la UAB, a través del seu rector, i a la representació universitària de Catalunya, a través de la Xarxa Vives d’Universitats, facin arribar missatges de suport en aquests moments tant dramàtics i terribles que estan vivint els nostres companys i companyes de Mèxic, tant d’estudiants, professorat, com del personal d’administració i serveis.

Estem amb vosaltres, no us oblidem, tenim 43 motius d’estima per no perdre l’esperança.

Secció Sindical dels CAU-iac a la UAB

 

 

Darrera actualització de dimarts, 16 de desembre de 2014 09:13