Revista electrònica Quincacau 13 març 2015 – Comunicat dels CAU-iac respecte a la “macrodenúncia” promoguda per l’equip de govern del rector Ferran Sancho.

Comunicat dels CAU-iac respecte a la “macrodenúncia” promoguda per l’equip de govern del rector Ferran Sancho.

La primavera de 2013 van tenir lloc un seguit de mobilitzacions en els campus de la nostra universitat, de la UB i de la UPC, per a denunciar les polítiques de retallades, i per demanar que els equips de govern de les universitats s’hi posicionessin en contra, car perjudicaven a tots els estaments universitaris.

A la UAB les reivindicacions es varen centrar en l’exigència de que l’equip de govern implementes les mocions aprovades pel Claustre del 21 i 22/3/13; que proposaven millores en les condicions de estudi i treball dels diferents estaments del campus: professorat i investigadors, estudiants i PAS.

Un membre del Comitè d’Empresa del PAS en representació dels CAU-iac, i del Claustre de la UAB, ha estat inclòs en el sumari de caràcter penal, impulsat per la Fiscalia de Sabadell, davant el Jutjat d’Instrucció nº 3 de Cerdanyola del Vallès, obert en relació a aquestes mobilitzacions.

Feta la primera avaluació de la documentació lliurada pel jutjat a l’assessoria legal de la Secció Sindical, podem veure que es relaciona amb els fets als CAU-iac, i als seus afiliats en les pàgines 28, 401 i de 500 a 510 d’un sumari, d’aproximadament 1000 pàgines, que no podem fer públic per estar en fase d’instrucció. El sumari afecta, a més, a 25 estudiants i un membre del PDI.

La Secció Sindical dels CAU-iac a la UAB volem manifestar que totes les accions i mobilitzacions a les que es dóna suport, dins de l’àmbit de la reivindicació pacífica i de No-violència, s’emparen en el drets legítims d’expressió, manifestació i llibertat sindical, considerats “fonamentals”, en l’ordenament jurídic vigent.

El nostre sindicat fa una valoració molt negativa de la decisió de judicialitzar per la via penal els conflictes laborals i polítics de la universitat. Lamentem que membres de la comunitat universitària hagin presentat denúncies contra companyes i companys del campus ignorant les vies del diàleg, negociació i, si escau, mediació. Expressar, també, que la utilització de recursos públics en l’activació i desenvolupament d’aquestes denúncies penals seria un fet que consideraríem molt greu i condemnable.

Koki Gassiot està relacionat amb els fets denunciats només en relació a un annex de l’informe de vigilància del Campus (sala de control) respecta a la seva participació a la roda de premsa celebrada el 22/4/13, com a portaveu de la PUP (Plataforma Unitària universitat Pública), realitzada amb el suport dels sindicats de la UAB i que es va publicar a la pàgina youtube dels organismes unitaris (Juntes i Comitès). Entenem que aquest fet en cap cas es pot considerar una falta o delicte.

Secció Sindical dels CAU-iac a la UAB

Col·lectius Assemblearis d’Universitat – Intersindical Alternativa de Catalunya (Cau-iac)

 

Paga 2012, es paga?

El govern de la Generalitat ha anunciat als mitjans de comunicació el pagament a la nòmina de març de la part meditada (44 dies) de la paga retallada al 2012. Què hi ha de veritat i de mentida?

A la comissió d’economia del 10/3/15 es va informar de una reunió mantinguda pels gerents de les universitats catalanes amb la Direcció General D’universitats. Se’ls hi va dir als gerents que la Generalitat manté la retallada del 5 % que el govern va aplicar a les retribucions dels treballadors públics que va quedar subsumida per la retallada d’una paga extra (8 %) aplicada pel govern central. Això implica que el retorn de la part meritada no ha d’afectar la retallada del 5 %. Això implicarà per a alguns treballadors un retorn menor als 44 dies. Tampoc hi ha data de pagament, doncs la UAB no té voluntat de fer-lo efectiu fins que la Generalitat ho aboni a la universitat.

En període electoral anuncis mediàtics que acaben sent mentida. Des dels cau tornem a repetir “ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer”

 

Part meritada a l’aplicació de la reducció salarial del 5% de l’any 2010

Companyes i companys,

com recordareu per informacions anteriors un grup de treballadores i treballadors del PAS Laboral de la UAB van presentar, a proposta del CAU, una reclamació de quantitat per la part meritada a l’aplicació de la reducció salarial del 5% de l’any 2010. A finals de l’any passat va haver una sentència que dictaminava que la UAB havia de pagar aquesta quantitat i un 10% d’endarreriments.

En la nòmina del mes de febrer aquests companys han aconseguit, gairebé 5 anys desprès, recuperar uns diners que eren seus. No ha estat fàcil, aquests companys van haver de posar diners de la seva butxaca per a la tramitació de la reclamació, i van veure com la UAB posava tots els impediments possibles però, aquest cop si, la justícia ens ha donat la raó.

Els CAU pensem que l’Equip de Govern té una oportunitat única per a demostrar que el seu discurs no son només paraules. El Rector sempre ha manifestat que està en contra de les retallades i que les aplica per imperatiu legal.

I doncs, senyor Rector: retornar la part meritada de la reducció del 5% de l’any 2010 està avalada per una sentència ferma. Demostri que les seves declaracions no són, només, paraules, faci-ho efectiu per a tot el personal (PAS i PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Si no ho fa, li demanem que deixi de banda el discurs de donar la culpa als que legislen i assumeixi la responsabilitat de la seva política de retallades de drets i de salari.

Els CAU ho demanarem personalment, però us animem a totes i tos a fer-ho a títol particular i que el Gerent i el Rector es pronunciïn públicament.

No volem deixar passar la oportunitat d’agrair als companys que van fer la reclamació que ha donat lloc a aquesta sentència. Amb això es demostra que cal lluitar pel que és nostre.

Gracies companyes i companys per la vostra empenta.

 

La IAC guanya les eleccions sindicals a la Generalitat

CATAC-IAC va guanyar les eleccions al sector administratiu i tècnic, amb un total de 61 delegades i delegats d’un total de 207 membres de juntes de personal, sumant les eleccions a altres juntes ja fetes.

CCOO, amb 56 delegades i delegats, es situa coma a segona força sindical seguida per UGT (45), CSIF (24), COS (10), I-CSC (4), SAC (4) i ACAIP (3).

A les eleccions del personal docent de la Generalitat, USTEC -STE’s-IAC també va guanyat les eleccions, amb 152 delegades i delegats d’un total de 344.

Amb aquests resultats el sindicalisme alternatiu de la IAC es situa com a primera força sindical de la Generalitat de Catalunya.

La Intersindical Alternativa de Catalunya està constituïda per sindicats de diferents àmbits que treballen conjuntament des de la Coordinadora Nacional.

La IAC està formada per:

  • CAU: Col·lectius Assemblearis d’Universitat
  • USTEC-STEs: Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya
  • CATAC: Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya
  • CATAC-CTS: Candidatura Autònoma de Treballadores i Treballadors de l’Administració de Catalunya – Coordinadora de Treballadors i Treballadores de la Sanitat
  • FTC: Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya
  • CTA: Col·lectiu de Treballadors Assemblearis
  • FAA: Federació d’Altres Activitats

Darrera actualització de divendres, 13 de març de 2015 12:11