Art-1 butlletí electrònic desembre 2016 – Cobrament del Plus Campus: credibilitat Zero

Cobrament del Plus Campus: credibilitat Zero

Ja hem pogut saber quina és la proposta de la Gerència per a satisfer el cobrament del Plus Campus. En dues paraules: totalment inadmissible.

Fem una mica de història per tal de saber com hem arribat fins aquí. L’any 2013 les Universitats Públiques Catalanes van voler convertir-se en les mes ràpides a l’est dels Monegros i van retallar un munt de drets del conjunt de treballadores i treballadors, quan fas les coses ràpid tens aquest risc, que ets passis.

Ja llavors (el 2013) els hi vàrem dir que el Plus Campus no estava afectat per cap dels “arguments” que aplicaven a les retallades. La resposta va ser l’estàndard darrerament: denuncieu, per que si no, la Generalitat tampoc ens donarà els diners.

Doncs ho vàrem fer, i el 10 d’abril de 2014 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens va donar la raó: el Plus Campus, part fixa, era un dret dels treballadors i s’havia de rescabalar. Un cop mes la resposta de la UAB va ser: la Generalitat no ens donarà els diners, farem recurs.

I així ho van fer, però l’11 d’octubre de 2016 el Tribunal Suprem ens va tornar a donar la raó: el Plus Campus, part fixa, era i és un dret dels treballadors i s’havia de rescabalar. La resposta de la UAB ha estat la següent: no sabem quan ens donarà els diners la Generalitat, així que farem un esforç i us pagarem tot els anys endarrerits en un termini comprès entre Octubre de 2017 i Octubre de 2020. El primer pagament no endarrerit, doncs, serà el febrer de 2018.

És a dir: les treballadores i els treballadors acabaran de cobrar els Plus Campus meritat l’any 2012, a l’octubre de 2020, i es rebrà el primer euro, l’octubre de 2017, un any desprès d’una sentència inapel·lable.

Espereu, que encara pot ser més inadmissible. Davant el nostre anunci que això comportaria un recàrrec del 10% per “morositat”, ens responen que caldrà veure si és aplicable.

I encara més, en preguntar que passaria amb les companyes i companys funcionaris ens diuen: que denunciïn, per què si no, la Generalitat tampoc donarà els diners. A això se li pot dir: deja vú, dia de la marmota o … deixem-ho així:

Credibilitat zero.

Evidentment, els CAU-IAC, valorarem les accions a dur a terme, amb els organismes unitaris, per tal que la Gerència i l’Equip es deixin d’excuses —i de malbaratar recursos públics en recursos inútils— i obeeixin el que el Suprem mana, retornant a totes les treballadores que van ser desposseïdes d’aquest plus, amb la mateixa rapidesa que van aplicar la retallada.

Darrera actualització de dimecres, 14 de desembre de 2016 11:04