Art-1 butlletí electrònic febrer 2011 – Negociacions de plantilla de Biblioteques: tot a punt per a signar un acord

Negociacions de plantilla de Biblioteques

Tot a punt per a signar un acord

Després d’un procés negociador etern i sinuós, sembla que tot és a punt per a la signatura d’un acord entre la Gerència i la Junta de PAS-Funcionari, que posi fi a la situació de greuge comparatiu del personal de biblioteques respecte a la resta del PAS Funcionari de la UAB, que es mantenia des de l’any 2008. Resten per tancar uns petits serrells i, posteriorment, serà l’Assemblea de treballadors de biblioteques qui haurà d’acceptar, o no, l’acord.

Fa pocs mesos semblava impossible arribar a aquest acord i, per això, hem de manifestar la nostra satisfacció pels resultats d’una feina negociadora que la nova Junta de PAS-Funcionari s’havia fixat com a prioritària.

Com a resultat de la insistència de la Junta, la Gerència, finalment, ha recollit algunes propostes que permeten plasmar un acord que, en les actuals circumstàncies de crisi general, i específica a la UAB, semblava totalment inassolible.

No hem aconseguit tot el que volíem, però donats els antecedents i la situació actual, els resultats semblen prou bons: s’aconsegueix una de les demandes històriques dels bibliotecaris i bibliotecàries de la UAB: el passi a BB22; tots els actuals BB20 podran accedir a BB22 al llarg de 2011; també s’aconsegueixen diverses reclassificacions, així com millores en la conciliació familiar dels bibliotecaris i bibliotecàries de l’horari de tarda, a més de la permanència de les responsables de biblioteques a l’escala tècnica.

L’actuació del CAU en tot aquest procés, a través dels seus representants a la Junta de PAS-Funcionari, ha estat la d’intentar generar un nou clima de diàleg obert i respectuós amb la gerència, defensant en tot moment les propostes dels treballadors i fent-los partícips del procés negociador. En aquesta línea ha treballat també la JPF i creiem que tots els seus membres poden estar contents de la feina feta.

Ara resta únicament que la gerència respongui adequadament als temes de detall que queden per resoldre, i que la JPF pugui presentar als treballadors una proposta d’acord suficientment bona com per ser aprovada en assemblea.

Esperem que aquesta pel·lícula tingui un final “feliç”, perquè altre desenllaç deixaria un ressentiment molt greu en un col·lectiu amb un pes específic molt important a la universitat, el col·lectiu de biblioteques.

Darrera actualització de dimarts, 8 de febrer de 2011 13:24