Art-1 butlletí electrònic maig 2014 – UN EQUIP DE GOVERN QUE MALBARATA EN ADVOCATS I RECURSOS JUDICIALS PERDUTS, EN COMPTES DE COMPLIR LES SENTÈNCIES

UN EQUIP DE GOVERN QUE MALBARATA EN ADVOCATS I RECURSOS JUDICIALS PERDUTS, EN COMPTES DE COMPLIR LES SENTÈNCIES
Com recordareu, fa uns dies us vàrem anunciar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens havia donat la raó en la denúncia presentada reclamant el pagament del PLUS campus. Concretament, la sentència deixa clar que una part d’aquest PLUS (la part fixa) ja no estava subjecta a cap tipus d’avaluació i no es podia considerar com a PLUS de productivitat, si no com un complement salarial i, per aquest motiu, no estava subjecte a la retallada de 2012.

Els CAU, un cop parlat amb la resta de les forces sindicals que formen part de Junta i Comitè, i conscients de la greu situació pressupostària de la UAB, vàrem sol·licitar una reunió amb la Gerència per tal de fer arribar a l’equip la proposta de fer efectiu el pagament de manera que no resultés un daltabaix per a la Institució, obrint una negociació amb la Junta i el Comitè per tal d’arribar a acords sobre calendari de pagaments en diversos moments, començar per grups/escales baixos.

La Gerència, en una reunió mantinguda la setmana passada, va manifestar la seva voluntat de pagar a TOTS els que cobraven el Plus Campus l’any 2012 i que, la presentació del recurs, només responia a una necessitat de guanyar temps. Va agrair la oferta de negociació i va prendre nota de la nostre proposta. Ahir ens va donar resposta.

La UAB, seguint la decisió presa per l’Equip de Govern (el mateix que s’omple la boca dient que no vol aplicar les retallades), presentarà recurs al Suprem a la sentència emesa per TRES jutges del TSJC, a més, sol·licitarà un informe jurídic abans de fer cap tipus de pagament sobre el personal que es veu afectat amb l’actual redactat de la sentència.
Els CAU, davant aquesta deslleialtat i aquest menyspreu mostrats a la possibilitat d’arribar a acords que no suposin un daltabaix per la UAB, proposaran a Junta i Comitè convocar una assemblea de tots els treballadors i estudiarem, amb els nostres serveis jurídics, sol·licitar una aplicació de la sentència, el que obligarà a la UAB a fer efectiu un pagament segons els termes establers per la legalitat vigent.

Aprofitem per anunciar-vos que em guanyat un judici més, concretament, el dret a rebre la part meritada del salari retallat en un 5% l’any 2011. Aquesta demanda va ser presentada a traves dels serveis jurídics dels CAU però de manera individual, i amb una despesa econòmica, per un grup de treballadors de la UAB. A la reunió d’avui hem aprofitat per plantejar aquesta nova sentència a la Gerència i, com podeu imaginar, la UAB reclamarà fins a darrera instància.

Us continuarem informant de les diferents propostes que poden aparèixer per tal de reclamar allò que, ara mes que mai, és nostre.

Darrera actualització de dimarts, 20 de maig de 2014 10:11