Art-1 butlletí electrònic setembre 2010 – EL 29-S: TOTHOM A LA VAGA GENERAL!

EL 29-S: TOTHOM A LA VAGA GENERAL!

Mai, al llarg de la història de les relacions laborals, s’havia vulnerat d’una manera tant perillosa els drets dels treballadors. No es tracta pas d’una reforma laboral més, sinó del darrer graó d’una escalada per a la precarització definitiva dels drets laborals. És per això que, des de els CAU, us animem a sumar-vos a la convocatòria de Vaga General del proper 29S, i a què participeu en les manifestacions convocades.

Probablement ets dels molts indecisos que, a hores d’ara, dubten a secundar la vaga general convocada pel proper dimecres. O fins i tot sou d’aquells què, amb l’excusa del repetit “jo sol no puc arreglar res”, heu decidit venir a treballar. El més normal és que esteu dolguts, o desencisats. amb les grans centrals sindicals i amb els seus tripijocs  de convocar vagues del sector públic,o generals, en funció dels seus interessos tàctics, més que no pas per la defensa dels drets dels treballadors. I, probablement, en tots aquests raonaments, tindreu raó. I sobretot: secundar, o no, la vaga, és una decisió lliure.

Però en aquesta ocasió, és una decisió tant lliure com perillosa: mai, al llarg de la història de les relacions laborals s’havia vulnerat d’una manera tant perillosa els drets dels treballadors. A resultes d’una succinta crisi econòmica, generada des de els sectors especulatius de l’economia, se’ns vol passar factura a les treballadores i treballadors, atemptant contra els nostres salaris, les nostres pensions i, el que és més greu, tot reduint la despesa social. Així, en un context on, tant les grans empreses com el sector de la banca, exhibeixen impúdicament els seus insultants beneficis, un govern autoanomenat “progressista”, cedeix a les pressions dels poderosos, presentant una reforma laboral que abarateix i facilita els acomiadaments -privatitzant part de la cobertura social i de la indemnització -, presenta models de contracte propers a l’esclavisme, anul·la de facto la negociació col·lectiva, etc. Més enllà de l’augment de l’IVA o de la retallada del 5% dels nostres salaris, aquest govern s’estima més avalar amb diner públic el dèficit dels bancs, o promoure grans fusions del sector financer, en comptes de lluitar contra la corrupció, o fer quelcom tan senzill com tenir prou valor com per fer pagar la minuta de la crisi a tots aquells que la van generar.

De ben segur que sou coneixedors de tota la problemàtica que han dut a la convocatòria d’aquesta vaga general, i no us marejarem ara amb més dades i percentatges. Però deixeu-nos recordar-vos que, en aquest cas, no es tracta pas d’una reforma laboral més, sinó del darrer graó d’una escalada per a la precarització definitiva dels drets laborals. Si aconsegueixen dur endavant aquesta llei, sense la nostra ferma oposició, no hi haurà marxa enrere. És per això que, des de els CAU, us animem a què us sumeu a la convocatòria de Vaga General del proper 29S, i a què participeu en les manifestacions convocades. Però no només això, tanmateix us animem també a anar més enllà de la data del proper dimecres, treballant activament des d’allà on sigui possible, per tal de sumar esforços i plantar cara definitivament.

Companyes i companys: EL DIA 29S, TOTHOM A LA VAGA GENERAL!