Art-3 butlletí electrònic 23 maig 2011 – “Ladran, luego cabalgamos”: la unitat sindical i la Plataforma de Capítol VI

“Ladran, luego cabalgamos”: la unitat sindical i la Plataforma de Capítol VI

De tots és sabut que la voluntat dels CAU sempre ha estat sumar esforços per a dur a terme una tasca sindical unitària, enèrgica i decidida, on la decisió davant qualsevol acció sigui presa en una assemblea, i que sigui la veu de les treballadores i treballadors la que mani, inapel·lablement, el nostre treball sindical. El cas de la Plataforma de Capítol VI evidencia que no tothom entén igual la Unitat Sindical.

Els exemples de la voluntat de treball unitari dels CAU, no només durant aquests darrers quatre anys, són nombrosos, tant que no els enumerarem en aquest text. Tot i així, si que volem evidenciar la utilització esbiaixada que CCOO, el sindicat fins ara majoritari al Comitè d’Empresa, fa del terme “Unitat Sindical”. Ras i curt, podem dir ben alt que aquesta força sindical entén la Unitat Sindical només quan són ells qui controlen, bressolen i lideren, qualsevol acció. En cas contrari, no tenen cap mirament a boicotejar, torpedinar o restar legitimitat a qualsevol moviment dels treballadors. També en aquest cas els exemples són nombrosos: minsa o nul·la participació d’aquest sindicat en la Plataforma Contra el Prim, desmobilització en les reivindicacions pel Plus Conveni durant la campanya electoral de la JPF, etc.

Ens centrarem, malgrat tot, en el cas particular de La Plataforma de Capítol VI. Durant el passat mes de Març, un grup de treballadores i treballadors del Cap VI, preocupats per les retallades que amenaçaven, a curt termini, al seu col·lectiu, es va adreçar al CAU per tal que els aconseguíssim un espai per a fer una Assemblea. Evidentment, així ho vam fer. L’Assemblea va tenir lloc el 15 de Març, amb l’assistència de personal de Cap VI, i amb la participació de diverses sensibilitats sindicals, fins i tot de dos delegats de CCOO.

La constitució de la Plataforma va coincidir amb l’acomiadament de tres companys de Capítol VI, en contra dels quals es convocaren diferents mobilitzacions. I vet aquí que, hores abans de la primera d’elles, CCOO va obsequiar-nos amb una brillant mostra de la seva “Unitat Sindical”, adreçant a tot el PAS de la UAB un duríssim correu electrònic on des legitimava la Plataforma (on ells mateixos tenien delegats sindicals), i acusava als CAU d’electoralisme, pel senzill fet de donar suport a un moviment que ells no havien promogut. Entretant, convocaven als medis de comunicació mitja hora abans de la concentració per ser només ells, i els seu merchandising, qui sortís a la foto. Trist. Molt trist.

Els CAU vam optar per un respectuós silenci, en consideració als companys afectats pels acomiadaments i a la pròpia Plataforma, qui va adreçar un mail al Comitè d’Empresa perquè fes arribar a totes les treballadores el punt de vista de la Plataforma, i exigint que aquest organisme unitari assumeixi les seves reivindicacions. Encara és hora que es faci, malgrat els nostres intents, però és que, definitivament, n’hi ha que fa molt de temps que sí que estan en campanya.

Darrera actualització de dilluns, 23 de maig de 2011 07:54