Art-3 butlletí electrònic 24 novembre 2016 – La UAB ha de donar un pas endavant

La UAB ha de donar un pas endavant

SITUACIONS GREUS SOBREVINGUDES: CAL TRACTAR-LES AMB SENSIBILITAT I CERCAR SOLUCIONS ESPECÍFIQUES PER AL PERSONAL

No és suficient acomplir amb la normativa legal vigent en matèria de permisos i llicències. Quan hi ha situacions d’extrema gravetat, degudament justificades, cal que la Institució posi en marxa mecanismes excepcionals per tractar d’ajudar i acompanyar a les persones que les estan patint

Tots hem pogut comprovar a la nostra pell el que pot trastocar en l’organització familiar una malaltia lleu: una malaltia infantil banal i imprevista ens porta a tirar de la nostra xarxa familiar o dels permisos que disposem, fruit de la lluita sindical. Però, què passa si aquesta malaltia no és tan banal i s’allarga en el temps? Què passa si un familiar nostre depèn de nosaltres i els permisos s’acaben i tampoc existeixen formules efectives per facilitar el canvi de lloc de treball d’un treballador amb un familiar dependent? Aquest punt negre de la conciliació té un efecte molt negatiu en la cura del familiar depenent, en la tranquil·litat –i la salut- del treballador i, per descomptat, també en la seva activitat laboral.

Els CAU ens comprometen a fer propostes a l’Equip de Govern sobre vies alternatives de conciliació per a treballadors que tinguin algun familiar de primer grau dependent.

A més us volem deixar l’enllaç de la web Change Org, on una companya nostra sol·licita signatures per exigir la indemnització a una asseguradora i poder continuar el tractament de la seva filla a un 76% de discapacitat sobrevinguda per una negligència mèdica.

https://www.change.org/p/zurich-insurance-zurich-porqué-no-pagas-la-indemnización-y-ayudas-a-mi-hija-en-su-nueva-condición-de-minusválida

Darrera actualització de dijous, 24 de novembre de 2016 10:25