Art-3 butlletí electrònic febrer 2013 – Tot@s contra l’augment de jornada

Tot@s contra l’augment de jornada

Un comunicat de la Plataforma Capítol VI adverteix que l’augment de jornada posa en risc els lloc de treball de capítol VI. Els CAU considerem que el risc és ampliable a tots els llocs de treball: funcionaris, laborals, de capítol VI o I. Tots som objectiu de la reducció de despesa dels governs.

El Passat 25 de gener, els company@s de la Plataforma de Capítol VI, varen enviar aquest comunicat a tot el personal amb contracte de capítol 6:

Contra l’augment de la jornada laboral, cap lloc de treball en risc!

En els darrers anys, estem vivint una sèrie de retallades que precaritzen cada vegada més les condicions de la nostra feina, de les nostres vides i que fan disminuir la qualitat de la universitat pública. Ja hem vist minvat el nostre salari en diverses ocasions i retallats els complements salarials en espècies (plus menjador, ajuts al transport, etc.) i veiem, dia a dia, com la gerència aplica sense cap tipus de resistència allò que li dicta la Generalitat.

Resulta evident que la nostra institució no té cap mirament a l’hora de convertir l’educació i la universitat pública en una mera mercaderia al servei de la privatització i del millor postor, mentre altres segueixen omplint-se les butxaques.

Una de les últimes retallades que han decidit aplicar-nos és l’augment del nostre horari laboral, qüestió que no només ens afecta a nivell individual i que dificulta la conciliació, sinó que a més és una arma de doble fil que permet justificar acomiadaments.

Per cada 14 persones que augmenten la seva jornada laboral a 37,5h disminueix un lloc de treball de 35h. En l’àmbit del Personal d’Administració i Serveis que som, segons dades de la mateixa UAB, unes 2503 persones, estem parlant que 178 persones corren el risc de ser acomiadades.

En aquest sentit, com a Plataforma Capítol VI, pensem que és important seguir lluitant perquè aquesta jornada no es faci efectiva de cap manera, doncs no volem cap persona al carrer. No permetrem cap acomiadament.

Ja hem vist com diverses companyes han estat acomiadades de forma totalment improcedent, tal com estan reconeixent els jutjats, i no volem que cap altra persona es vegi en aquesta situació.

Ens preocupa enormement la situació en què aquesta nova regulació deixa als capítols VI, doncs som aquell personal que, per les característiques del nostre contracte, som més fàcilment acomiadables.

Creiem que és important seguir fent una lluita unitària entre tot el personal, perquè aquest augment no sigui efectiu, perquè ens implica a totes i tots, perquè ens juguem molts llocs de treball i perquè com hem dit repetides vegades a les assemblees, no acceptem retallades de cap tipus.

Estem veient com la gerència està utilitzant diferents estratègies amenaçadores, com l’últim correu electrònic que ha enviat sobre la regulació horària, per forçar al personal a acceptar la jornada a nivell individual. Per això, com a Plataforma, considerem que cal seguir promovent mobilitzacions en contra de la jornada de 37,5h i a organitzar-nos per dir no a les retallades.

Cap lloc de treball en risc! No a les retallades, sí a una universitat pública i de qualitat! Plataforma Capítol VI.

Des de la Secció Sindical dels CAU a la UAB som totalment ressonants amb el contingut del comunicat tot i que ens agradaria fer algunes puntualitzacions sobre el mateix: entenem que la situació actual és molt pitjor de la que es descriu.

D’una banda, l’augment de la jornada que imposa el nou calendari laboral, s’ha de calcular sobre l’horari anual i no setmanal. L’augment suposa pràcticament un 10% de les 1462h fixades en el conveni (extensiu al PAS funcionari), per tant, el risc d’acomiadament no és d’una per cada 14 persones sinó d’una cada 10: sobre les 2503 persones del PAS de la UAB, 250 podrien ser susceptibles d’un ERO ara mateix…

La lògica preocupació de la plataforma sobre els contractes de Capítol VI (a priori, més fàcilment “acomiadables”) està és més que justificada; però cal tenir en compte que, a més, la voluntat de la Generalitat és la de reducció de Capítol 1 (personal que depèn dels pressuposts de la Generalitat) i no tant del Capítol VI que depèn dels ingressos propis de la UAB.

Cal estar molt atent als missatges polítics d’aquells que parlen clarament per boca dels governs, ja sigui de Catalunya com del mateix Estat; Sanchez Camacho ja deixava prou clar, en plena campanya electoral, que l’objectiu del PP era una reducció del 20% dels llocs de treball de l’administració pública catalana… També ho va deixar clar Felip Puig, actual conseller d’Empresa i Ocupació, en la seva entrevista del passat 28, quan apuntava que calia aprimar el sector públic per a que l’empresa privada pogués crear ocupació…

En uns moments com l’actual, on la taxa d’atur ronda el 25% de la població activa, les polítiques que poden generar atur representen una terrible irresponsabilitat… Però des del punt de vista de la solidaritat no té cap sentit concentrar el treball en uns mentre d’altres estan desocupats: es tant necessària la redistribució del treball com el de la riquesa i el poder.

Però, encara que sigui només des del nostre més abjecte egoisme, no podem estar tranquils pensant que, “total, treballaré mitja horeta més però el nostre lloc de treball assegurat…” Ara mateix els llocs de treball no estan assegurats per a ningú de la nostra plantilla: ens caldrà lluitar per assegurar-los per què en la “rifa” de l’atur ja tenim a la butxaca un número de cada 10; cadascú de nosaltres, independentment de la nostre adjudicació i contracte. I aquesta lluita només es pot plantejar des de la unitat de tota la plantilla.

 

Darrera actualització de dilluns, 4 de febrer de 2013 11:29