Art-3 butlletí electrònic març 2011 – Signat l’acord de mesures organitzatives per al personal de biblioteques

Signat l’acord de mesures organitzatives per al personal de biblioteques.


“Más vale tarde que nunca” o “quien la sigue la consigue”

El passat 9 de febrer, la Junta de PAS Funcionari i la Gerència vam signar un acord que, en una situació econòmica adversa i en un moment de reducció de la despesa pública, els CAU valorem molt positivament, sabedors de que no s’han pogut aconseguir tots els objectius que ens plantejàvem, però conscients també de que el resultat final ha estat millor del que esperàvem al juny del 2010.

L’any 2008 l’equip de govern va posar sobre la taula 2,4 milions d’euros per a la millora de la plantilla de PAS funcionari. Aquesta acció comportava un anàlisi de plantilla i les seves corresponents reclassificacions. La negociació posterior es va saldar amb la marginació del col·lectiu de biblioteques i l’aplicació unilateral per part de la gerència d’un seguit de reclassificacions que, sent una millora per molts companys, van deixar a d’altres sense res i, el que és pitjor, sense una justificació seriosa del perquè.

La negociació es va tancar amb un clar fracàs en bona part degut a l’actuació de la majoria sindical a l’anterior JPF que va decidir trencar les negociacions sense consultar prèviament als treballadors. En aquest procés, el PAS-funcionari va perdre aproximadament 1 milió d’euros dels 2,4 milions oferts, donat que la despesa de  les mesures unilaterals finalment aplicades per la gerència no arribaven als 1,4 milions d’euros.

Els CAU van criticar en tot moment aquesta forma de procedir de la gerència, a l’aplicar mesures unilaterals sense acord amb la JPF, i de l’anterior majoria sindical a la JPF, al prioritzar interessos particulars per sobre dels interessos generals i no fer protagonista al PAS-f de les  decisions a prendre.

Els perjudicats d’aquest procés van ser el PAS-f en general i en particular els companys i companyes no reclassificats entre els que s’hi comptava el col·lectiu de biblioteques.

Tal com ens havíem compromès prèviament, els CAU vam marcar-nos com a prioritat a la nova JPF sortida de les eleccions de maig de 2010, reobrir la negociació respecte a la situació de les places dels companys/es no reclassificats a les mesures unilaterals del 2008 i en concret del col·lectiu de biblioteques. Finalment, el passat 9 de febrer, la Junta de PAS Funcionari i la Gerència vam signar un acord que, en una situació econòmica adversa i en un moment de reducció de la despesa pública, els CAU valorem molt positivament.

Creiem que la signatura d’aquest acord és molt important i no únicament pels resultats materials obtinguts, sinó també per la manera en que s’ha portat a terme tot el procés negociador per part de la nova JPF. Aquesta ha estat informant i consultant permanentment respecte l’estat de les negociacions al personal de biblioteques i, finalment, ha estat l’assemblea de treballadors la que ha pogut pronunciar-se sobre la conveniència o no de signar l’acord.

La decisió de l’assemblea va ser pràcticament unànime a favor de la signatura. L’únic vot en contra va ser el del representant de CCOO a la mesa de l’assemblea, fortament criticat en diverses intervencions dels assistents, que no entenien les raons d’aquest posicionament, tenint en compte les actuals circumstàncies. La votació va deixar palès quines opcions sindicals estaven al costat dels treballadors i a quina opció sindical li mouen més altres interessos.

Als CAU, el resultat positiu d’aquest procés negociador ens encoratja a continuar la negociació, ja iniciada, de la plataforma reivindicativa aprovada en assemblea pel PAS funcionari el novembre de l’any passat. Sabem que no serà fàcil, però comptem amb la vostra implicació i el vostre recolzament per aconseguir els objectius que ens hem marcat.

Darrera actualització de dimecres, 16 de març de 2011 11:38