Art-3 butlletí electrònic octubre 2013 – Cal controlar encara més al PAS?

Cal controlar encara més al PAS?

Com molts de vosaltres ja sabeu, ens acaben d’instal·lar un nou rellotge de control mitjançant l’empremta digital al Rectorat amb la intenció de generalitzar-ho al conjunt de la UAB.

Al voltant d’aquesta iniciativa “tan oportuna” de l’Àrea de Recursos Humans, se’ns acudeixen algunes preguntes i consideracions:

1.- Realment hi ha una situació de descontrol entre el PAS (que fitxa) que faci necessari un sistema més sofisticat que l’existent per controlar-nos?

2.- Des de la discutible necessitat de més control, no seria lògic que abans de tot això es prenguessin algunes mesures per controlar l’assistència i la feina de tota la resta de la plantilla que NO fitxa (PDI, càrrecs, etc.), i que representa aproximadament el 77% del total?

3.- Aquesta és la sensibilitat “social” del nostre Rector i del seu Equip: Mantenir els “privilegis” dels que manen (que no fitxen ni han fitxat mai) i trepitjar encara més als subordinats del PAS, que si fitxem?

4.- No únicament ens han tret tot el que ens han tret en els últims anys sinó que, a més, amb decisions tan gratuïtes i inútils com aquesta, ens venen a dir que som, com a mínim, sospitosos d’escaquejar-nos.

Podríem fer algunes reflexions més al respecte, però creiem que aquestes són suficients com per a justificar la nostra demanda de retirada immediata d’aquest nou sistema de control sobre el PAS, així com la nostra crítica més rotunda als responsables d’una decisió tan gratuïta com insensible i inoportuna, la qual clarament vulnera els principis democràtics regulats en la Constitució espanyola que en el seu article 10 on s’estableix la dignitat de la persona, els drets inviolables que li són inherents, l’article 18 de la Constitució espanyola, el qual garanteix el dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, l’article 8 del Conveni Europeu dels Drets Humans, etc.

Fa la impressió que ens volen tractar com a possibles delinqüents, ja que en la majoria d’empreses que s’implanten els sistemes digitals són per perseverar en la seguretat interior. Quina és, doncs, la justificació per tant gran despesa? És que no ens controlen prou? o simplement ens volen discriminar? L’equip ha de fer pública la raó d’aquest malbaratament de recursos.

Creiem que aquesta tardor és una bona època per començar a declarar-nos insubmisos de molts temes, i un d’ells segurament serà la de negar-nos a donar les nostres empremtes digitals.

Darrera actualització de dimecres, 16 d’octubre de 2013 07:32