art-4 Abril 2017 – Els jubilats son a les portes?

Els jubilats son a les portes??

El CAU-IAC de la UAB volem mostrar el nostre suport cap als ex-PAS
que encara no han cobrat els endarreriments salarials.

El passat 15 de març, coincidint amb la convocatòria de Claustre extraordinari, un petit grup de jubilats es va concentrar a les portes del rectorat per tal de denunciar que, malgrat la sentència judicial que així ho obliga, encara no han cobrat els endarreriments salarials, que fa
aproximadament 5 anys, la UAB es nega a pagar emparant-se en les “retallades”.

Aquests endarreriments formen part de la massa salarial del PAS que s’acumulen en el temps, donant lloc a un pagament específic en el moment de la jubilació. La “Llei d’acompanyament del pressuposts” (5/2012), promoguda pel govern de CiU i coneguda com llei de les “retallades”, ha significat, a la pràctica, un decrement de la massa salarial del PAS de les universitats catalans proper al 27%. Aquesta part tant important de la nostre massa salarial es dedica, actualment, a rebaixar dèficit de les institucions públiques… O, dit en altres paraules, a subvencionar els interessos bancaris…

La via judicial ha donat la raó, en diferents instàncies, a moltes de les reclamacions jurídiques que han generat les retallades; entre elles aquesta que afecta als jubilats del PAS del nostres Campus. La UAB haurà de restituir, doncs, la quantitat “manllevada” als nostres jubilats aquests últims anys.

Tot just el passat dilluns, dia 3 d’abril, es va dur a terme una concentració del personal jubilat de la UAB, amb el suport de treballadores i treballadors, on es va demanar explicacions al Gerent, qui es va comprometre a tenir una resposta en el termini aproximat d’un més.

El CAU-IAC de la UAB volem mostrar el nostre suport, simpatia i solidaritat cap a les persones ex-PAS que encara avui en dia s’estan mobilitzant per a defensar els seus drets dins de la UAB. És per això que exhortem a la gerència i l’equip polític de la UAB a donar una solució immediata a aquests pagaments.

No volem que els nostres jubilats es vegin obligats a mobilitzar-se a les portes de la institució per amb l’actual menysteniment rebut després d’anys de dedicació a l’empresa: els volem contents i reivindiquem el seu dret a alliberar-se de preocupacions i poder jugar al “domino”, o el que sigui, amb la consideració i respecte institucional, i econòmic, que es mereixen.

Darrera actualització de divendres, 7 d’abril de 2017 08:06