Art-4 butlletí electrònic abril 2014 – 6 de març de 2014: un dia de les dones treballadores

6 de març de 2014: un dia de les dones treballadores

El passat dijous 6 de març un grup de membres de la plantilla del PAS i del PDI de la UAB ens vàrem reunir per escoltar la xerrada de la Bea i de la Zaida, membres del Comitè d’Empresa de Panrico, en vaga des del 13 d’octubre.

A la sala d’actes del rectorat les dues companyes del Comitè d’Empresa de la planta de Panrico de Santa Perpètua de la Moguda (Vallès Occidental) ens varen posar al dia de l’actualitat del procés de vaga que els enfronta amb la gerència de l’empresa, que vol imposar un expedient de regulació (ERE) que es va presentar amb la intenció d’acomiadar 1900 persones i una rebaixa salarial del 45%.

Segons la seva informació, tot i que finalment la proposta d’acomiadaments de l’empresa s’havia rebaixat a 745, la plantilla de Sta. Perpètua estava decidida a mantenir-se en la lluita i la defensa dels drets laborals. Durant la seva intervenció, les dues vaguistes, ens varen explicar també el dia a dia dels companys en vaga i com s’han desenvolupat les relacions de recolzament de l’entorn amb els dels vaguistes: tant en l’àmbit social, sindical i polític.

Aquell passat dijous, s’arribava als 146 dies de vaga convertint a la de Panrico en la més llarga des de la fi del franquisme i en un referent nacional de la lluita de la classe treballadora en la defensa dels seus drets, especialment, el del dret al treball que tant qüestionat es troba en l’actualitat.

El 8 de març es celebra, a tot el món, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, en record a les 146 treballadores mortes en un incendi d’una fàbrica de camises a Nova York el 1911. El 7 de març de 2014 es va celebrar a la UAB la Jornada Institucional del dia de la Dona Treballadora. Però el 6 de març, la Bea i la Zaida, i tots els seus companys i companyes, seguien escrivint amb lletres d’or la lluita de Panrico en la història de la defensa dels drets de les treballadores, dels treballadors, la de totes i tots. Des de la més profunda admiració els hi donem les gràcies.

Veure fonts informatives:

http://economia.elpais.com/economia/2014/02/22/actualidad/1393093327_968598.html

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/panrico-vaga-mes-llarga

http://www.kaosenlared.net/territorios/item/80961-panrico-la-vaga-més-llarga.html

 

Darrera actualització de dimarts, 1 d’abril de 2014 12:31