Art-3 butlletí electrònic maig 2014 – 1r de maig del 2014: valoració

1r de maig del 2014: valoració

El primer de maig d’enguany s’ha caracteritzat pel profund caràcter reivindicatiu de les plataformes alternatives.

En aquest 1r de maig s’ha recordat tant als treballadors assassinats a la forca l’11 de novembre de 1887, després de la coneguda com revolta de Haymarket (Chicago), les dones mortes en l’incendi d’una fàbrica tèxtil durant el transcurs d’una vaga, el 25 de març de 1911 a Nova York, i el miler de morts en l’ensorrament d’una fàbrica tèxtil el passat 24 d’abril de 2013 a Bangla Desh.

Els fets de Haymarket es varen produir durant la campanya per assolir les 8h de treball diàries; avui en dia, passats 127 anys, els treballadors de l’administració pública hem de seguir lluitant pel manteniment de les 7h diàries…

Al matí es va fer un acte públic a Can Batlló (Unir les lluites, la Dignitat segueix al carrer!) amb dinar popular inclòs. Però la convocatòria amb més seguiment va ser la manifestació alternativa que, amb el lema “Davant la misèria de la Unió Europea: som classe treballadora”, va començar a avançar de forma pacífica a quarts de sis de la tarda. La manifestació comptava amb el suport d’organitzacions com la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la CUP, Alerta, Arran, Endavant, o el Front Cívic, entre d’altres. Els assistents, entre els quals tenien un protagonisme destacat els treballadors de l’empresa Panrico, van cridat consignes en contra de la precarietat. Un petit grup de persones varen provocar aldarulls que varen obligar a l’organització a desconvocar la manifestació prop de l’Estació de França. Les organitzacions convocants s’han desmarcat dels incidents.

Els CAU-iac avaluem la jornada com a “aprovada amb bona nota” tant pel nivell de participació com pel contingut reivindicatiu contra les “retallades” socials de les persones i organitzacions participants.

 

Darrera actualització de dimarts, 20 de maig de 2014 10:21