Art3-Full informatiu Quincacau – 20 – Gener – 2016

Nou sotrac. Nova assemblea!

Tal i com escrivíem al desembre, la lluita del personal de Capítol VI és una carrera de fons i sovint, plena d’obstacles. Arriba el 2016 i amb el nou any, un nou sotrac. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la demanda de conflicte col·lectiu del personal de Capítol VI no estabilitzat per inadequació del procediment. Això significa que el tribunal no entra a jutjar el fons de la demanda sinó que ens emplaça a utilitzar d’altres mecanismes jurídics per a fer la reclamació.

Considerem que es tracta tant sols d’un sotrac doncs d’un bon inici érem conscients que aquest podria ser un escenari possible però el vam considerar preferible a haver-nos d’individuar amb una demanda plural. Garantir aquest anonimat va tenir un pes important a l’assemblea on vam acordar tirar endavant el conflicte col·lectiu.

Tot i així, fem una valoració positiva doncs aquest fet no ens treu la raó. El tribunal no ha entrat a jutjar el fons sinó la forma. No emeten sentència sobre el QUÈ, simplement consideren que el col·lectiu no estabilitzat no és prou homogeni com per valorar-lo en el seu conjunt. Òbviament podem interposar recurs, i entenem que cal fer-ho. Com a contrapartida, això enforteix l’estratègia del doble conflicte col·lectiu, doncs el personal estabilitzat sí que és homogeni en quant a la seva irregularitat com a treballadors/es temporals.

Tot i aquest nou sotrac, la lluita continua i estem satisfetes de tot el que s’ha anat aconseguint fins ara (debat públic sobre el Capítol VI, estabilització de 110 persones, comissió d’anàlisi específica entre Gerència i Comitè, etc.). Aprofitem aquestes línies per demanar-vos que us reserveu el proper dimarts 26 de gener a les 13.30h a la Sala de juntes de la Facultat de Dret (aula B2/125) per a realitzar una assemblea i continuar definint l’estratègia. Aquesta setmana ens reunim amb l’advocat per tenir tota la informació per a l’assemblea. Comencem el nou any amb una nova pedra en el camí (una de tantes) però això no ens tirarà enrere.

Darrera actualització de dimecres, 20 de gener de 2016 10:24