Art4-Full informatiu Quincacau – Maig – 2016 – Vè Congrés de CATAC-IAC

IAC-CATAC?

Assumpta, primera Secretària general!

El Vè Congrés de CATAC-IAC, celebrat els 6, 7 i 8 de maig a Calella, escull Assumpta Barbens com a Secretària general de la organització. Barbens esdevé, així, la primera dona escollida com a màxima responsable d’una gran sindicat a Catalunya.

La proposta organitzativa, que incloïa a A. Barbens com a Secretària general, es va aprovar per àmplia majoria. Les diferents ponències també es van aprovar per àmplies majories un cop passat el corresponent procés de debat i esmenes.

La fase de discussió es va tancar amb les propostes de resolució en la que cal destacar la d’unificació cap a la IAC. Aquesta proposava el canvi de sigles en el nom del sindicat que, a partir de l’aprovació d’aquesta, passarà a anomenar-se IAC-CATAC. La proposta, molt ben acceptada per tots els presents (congressistes i convidats) es de gran transcendència doncs proposa fer-la extensiva als altres sindicats de la IAC.

Aquest Vè Congrés va ser també una oportunitat per fer un sentit i emocionat homenatge a l’ex-Secretari general, Sergi Berberide, mort sobtadament el passat 6 d’agost. Berberide havia esdevingut un referent en el sindicalismes alternatiu i era una persona molt apreciada en l’àmbit de la defensa dels drets de la classe treballadora. El congrés ha servit per ocupar la vacant deixada a la Secretaria general.

La Candidatura Autònoma de Treballador@s de Catalunya (CATAC-IAC) forma part, a l’igual que els CAU-IAC, de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC); que és una confederació nacional de sindicats. CATAC te presència en l’àmbit de l’administració pública, especialment Generalitat i ajuntaments, on és la segona força sindical.

Darrera actualització de dimecres, 18 de maig de 2016 07:57