assemblea-pas-pdi-8-11-2017

Assemblea PAS PDI 6/11/2017

 

 

Mesa:

Conductor: KokiGassiot (CAU-IAC)

Secretaria paraules: ErmengolGassiot (CGT). Per absència en el moment de constituir la mesa s’incorpora Pau Ibars per a aquesta figura.

Secretaria Actes: AserClavero (ADT)

 

 

 1. Votació de les propostes de mobilització.

 

 • Secundar la proposta de vaga general dels dia 8-N i comunicar-ho a la Gerència i Equip de Govern de la UAB.

Votació produïda sense cap torn de paraula demanat. Resultat:

Sí: 74 vots

No: 3 vots

Blanc: 9 vots

 

S’acorda secundar la proposta de vaga general del proper 8 de novembre.

 

 • Votar la proposta de resolució número 1, presentada a l’assemblea i comunicar-ho a l’Equip de Govern de la UAB.

Núm. 1.- L’assemblea de persones treballadores de la UAB reunida en data 6/11/17, davant de la situació que es viu a la UAB, amb una trentena d’imputats i dos membres del PDI a la presó per repressió política, exigeix a l’Equip de Govern de la UAB un posicionament clar, decidit i inequívoc contra qualsevol forma de repressió política al Campus, i per extensió, a tot el país. Exigeix, a la Rectora i l’Equip de Govern, que es manifesti per l’immediat alliberament dels presos polítics i la retirada, arxiu i/o absolució de totes les causes judicials de base política, especialment les que afecten a membres de la comunitat de la UAB.

Votació produïda sense cap torn de paraula demanat. Resultat

Sí: 87 vots

No: 0 vots

Abstencions: 0 vots

 

 

 • Votar la proposta de resolució número 2, presentada a l’assemblea i comunicar-ho a l’Equip de Govern de la UAB.

Núm. 2.- L’assemblea de persones treballadores de la UAB reunida en data 6/11/17 manifesta que, davant les agressions repressives de l’estat espanyol contra la ciutadania de Catalunya en general i la comunitat UAB en particular: no tenim espai per a res a celebrar. Com a acte de dol davant de la deriva antidemocràtica i agressiva de l’estat espanyol es proposa suspendre tots els actes de celebració festiva a la UAB.

Torn tancat de paraula:

 • Es demana canviar “ajornar” per “suspendre”. S’incorpora per assentiment de l’assemblea.
 • Es demana no deixar de fer la festa i realitzar-la amb actes i esments sobre els detinguts. Si no prospera la votació 1.3 esmenada passaria a votació.
 • S’informa sobre la declaració de la Festa Major de la UAB de 2017 com a “màxim risc” i la necessitat de consensuar aquesta mesura amb el col·lectiu d’estudiants ja que són els que més hi participen.

 

Resultat votació:

 

Sí: 77 vots

No: 8 vots

Abstencions: 8 vots

 

L’assemblea de persones treballadores de la UAB aprova la resolució número 2 amb el següent redactat:

Núm. 2.- L’assemblea de persones treballadores de la UAB reunida en data 6/11/17 manifesta que, davant les agressions repressives de l’estat espanyol contra la ciutadania de Catalunya en general i la comunitat UAB en particular: no tenim espai per a res a celebrar. Com a acte de dol davant de la deriva antidemocràtica i agressiva de l’estat espanyol es proposa ajornar tots els actes de celebració festiva a la UAB.

 

 

 • Altres propostes de mobilització de l’assemblea

 

Es demana fer extensiu al conjunt de les persones treballadores de la UAB el manifest aprovat en Junta extraordinària de la Facultat de Ciències de l’Educació. El text que van aprovar és el següent: http://www.uab.cat/servlet/BlobServer?blobtable=Document&blobcol=urldocument&blobheader=application/pdf&blobkey=id&blobwhere=1345738050775&blobnocache=true

 

Torn tancat de paraula:

 • Es demana canviar l’esment de la facultat per  persones treballadores de la UAB tant a l’encapçalament com al punt 5 del manifest.
 • Es pregunta a on van dirigides aquesta i les diferents resolucions aprovades. Aquestes s’enviaran a la Gerència i l’Equip de Govern de la UAB.

 

Resultat votació:

Sí: 98 vots

No: 0 vots

Abstencions: 1 vot

L’assemblea de persones treballadores de la UAB aprova l’adhesió al manifest següent:

 

Davant els atacs que l’ensenyament del nostre país ha rebut les darreres setmanes per impugnar-ne la funció i desacreditar-ne la tasca pedagògica, la UAB vol manifestar el següent en suport a l’Escola catalana i la tasca dels seus docents:

 • 1)  L’Escola és i ha estat històricament a Catalunya un dels pilars fonamentals per a l’existència d’una societat democràtica, culta i fortament cohesionada a l’entorn dels valors de la catalanitat, la llibertat, la convivència, el respecte de la pluralitat i un fort sentit de compromís social.
 • 2)  Des d’aquests principis i marc irrenunciables, l’objectiu de l’Escola catalana ha estat sempre el de la formació integral dels nostres infants, per conduir-los cap a un futur de ciutadans lliures, responsables i amb igualtat d’oportunitats. I, en aquesta tasca educativa complexa però apassionant, els mestres i les mestres de les nostres escoles hi han invertit, hi inverteixen, el seu esforç, coneixements, experiència i talent que ha generat models en d’altres parts del món.
 • 3)  A les escoles de Catalunya no hi ha adoctrinament ideològic dels nens i les nenes. Afirmar això és menysprear injustament aquests docents, és desconèixer del tot la tasca real que fan, és denigrar-ne la imatge de forma ben irrespectuosa. Però, a més, aquest discurs també posa sota sospita la feina de base científica que els professors de les facultats d’educació duem a terme en la formació dels mestres. És, en darrer terme, el rigor i la bondat de tot el sistema educatiu català el que s’està posant en dubte amb finalitats polítiques poc ètiques, i això cal condemnar-ho enèrgicament.
 • 4)  La comunitat educativa de Catalunya en els seus més diversos nivells no ha defugit mai el debat de les seves insuficiències i problemes. Ben al contrari, són signes d’identitat de la nostra escola, de la pedagogia del país, l’obstinada voluntat de millora del sistema, la recerca constant de l’excel·lència educativa i el debat permanent, doncs, sobre què cal millorar i com cal fer-ho. Però la desqualificació i la calúmnia no poden ocupar el lloc del legítim i necessari debat professional, que s’ha de moure només en l’àmbit tècnic i científic.
 • 5)  Nosaltres, professores i professors, personal d’administració i serveis, i estudiants de la UAB, en solidaritat amb tots els i les mestres del país, molts dels quals han passat per les nostres aules, afirmem que també “Som Escola Catalana”. I denunciem la falsedat d’un nacionalisme espanyol intolerant cap a la diversitat cultural i lingüística de l’Estat i que, objectivament, atempta contra la cohesió civil a Catalunya.
 • Bellaterra, 31 d’octubre de 2017

 

 1. Proposta de participació dels conjunt de persones treballadores en les mobilitzacions que es puguin fer el dia 8 de novembre: piquets informatius, propsotes CDR, Universitat per la República, etc.

Torn tancat de paraula:

 • Es proposa seguir les mobilitzacions dels diferents Comitès per la Defensa del Referèndum (CDR) de Cerdanyola del Vallès i Sabadell ja que estan organitzats nacionalment, per proximitat i pels resultats mostrats en les seves mobilitzacions. S’informa que aquestes mobilitzacions es convoquen moments abans de ser iniciades.
 • Es proposa fer alguna mobilització concreta en el mateix Campus de la UAB ja que no hi ha tancament i hi haurà activitat. Un exemple d’aquestes mobilitzacions podrien ser els piquets informatius.
 • Es proposa ampliar l’abast de la convocatòria fent partícip aquelles persones treballadores no presents en l’assemblea. La via proposada per a poder fer-ho seria fent públic el posicionament de l’assemblea de persones de treballadores de la UAB per al coneixement del conjunt de la comunitat universitària.
 • Es proposa que no cal votar aquestes propostes, la lliure elecció de cada persona treballadora en participar a les diferents mobilitzacions conjuntes queden implícites en la votació del punt 1.1. L’assemblea de persones treballadores de la UAB aprova aquesta proposta per assentiment i, per tant, no es voten les anteriors.

 

 1. Explicació de les possibles afectacions del 155 al conjunt dels treballadors de l’administració pública catalana.

 

La secció sindical CAU-IAC informa:

Afectacions del 155 a l’àmbit laboral:

 • Inseguretat en el treball en els àmbits de concert i 3r sector (educació i treball social)
 • risc d’acomiadaments funció pública, especialment d’interins, obra i servei i àmbit de la recerca.
 • escapçament de la cadena orgànica de comandament de l’administració pública catalana.
 • risc repressió en el treball per activitat política (sectors que han destacat en el moviment republicà com els bombers, o els forestals i les ADF),
 • riscs laborals (especialment psicosocials com assetjament i estres derivats de “l’ocupació”),
 • risc de desaparició del marc de relació/negociació laboral català,
 • manca de garanties dels convenis d’àmbit nacional català,
 • manca de garanties protecció de la tasca sindical,
 • manca de garanties en els processos electorals sindicals…

 

 

També en risc:

 

 • Renda Garantida Ciutadana,
 • la Llei d’emergència habitacional,
 • la recuperació d’una hora lectiva al món educatiu…
 • Carta de Drets Socials

 

 

Evidències…:

 

 • La llei “mordassa”.
 • Empresonaments i imputacions a sindicalistes: L’Alfon, en Rafa, en Bódalo, en Sidil, en Nahuel, que són alguns noms dels lluitadors obrers empresonats per lluitar en defensa dels drets de les persones treballadores arreu de l’Estat espanyol.
 • Empresonaments i imputacions als activistes en general: Sanchez, Cuixart i centenars de persones reprimides per la via civil i penal amb multes i imputacions o, directament a la presó.
 • L’empresonament, exili o acomiadament de tota la cúpula de comanament de la nostra administració, i l’afectació que farà a la nostre tasca diària.
 • La imputació d’una trentena de membres de la Comunitat UAB i l’empresonament de dos dels membres del PDI…

 

La secció sindical ADT recorda del cas de l’empresonament preventiu de 8 nois de la localitat navarresa d’Altsasu que porten gairebñe un any a presó preventiva en espera de judici. També informa sobre la citació a declarar de 8 professors catalans per haver encetat debats a classe sobre els fets de l’u d’octubre. Es recorda que aquest model de debats a l’escola és propi d’una escola que fomenta els valors democràtics.

La secció sindical CGT informa també de les afectacions del 155 sobre els treballadors, especialment administració pública, i sobre de l’àmbit de la docència i recerca.

Torn tancat de paraula:

 • Es proposa emetre una nova resolució amb el contingut següent: “ Emplacem a l’Equip de Govern es declari insubmís a l’aplicació de l’article 155 pel seu caràcter antidemocràtic i contra els drets fonamentals”.
 • Es debat la proposta anterior i la possibilitat de casar-la amb el comunicat emès per la plataforma Universitats per la República relatiu al posicionament dels diferents rectorats de les universitats públiques catalanes. Aquest plantejament es basa en la consideració d’unir esforços. També s’informa sobre una possible assemblea conjunta d’aquesta plataforma per al proper 14 de novembre.

L’assemblea de persones treballadores de la UAB aprova per assentiment fer extensiu el següent comunicat:

“RECTORAT POSICIONA’T

Comencem la campanya de pressió a les universitats públiques catalanes per tal que es posicionin:

 • Contra qualsevol mesura del 155.
 • En defensa de les institucions catalanes.
 • Exigint la llibertat de les preses i presos polítics.

Cal que les universitats facilitin la implicació política de la comunitat universitària:

 • Aturant l’activitat acadèmica i avaluativa en cas de Vaga General d’Estudiants.
 • Donant l’opció als alumnes de fer avaluació única.”

 

 1. Torn obert de paraules:

Una estudiant, com a convidada a l’assemblea, demana cercar punts d’unió de la comunitat universitària per afavorir les actuacions conjuntes.