Revista electrònica Quincacau Desembre 2017 – Claustre 22N: irregular…

Claustre 22N: irregular…

La mesa del Claustre veta les propostes de resolució presentades per un grup de 21 claustrals relatives a la repressió política, la involució democràtica i el 155. S’aprova el model de dedicació docent. Els claustrals dels CAU fan una intervenció crítica a la política de l’equip de govern.

El Claustre del 22 es va caracteritza per la irregular actuació de la mesa en la que no es va acceptar la proposta de modificació d’ordre del dia que proposava el debat i votació de 8 resolucions relatives a l’actual situació política (art. 155, presos polítics i repressió, deriva autoritària, involució democràtica, dreta decidir…) presentades per un grup de 21 claustrals. Tot i així, es va acceptar la proposta de modificació ordre del dia presentada per un grup de 15 Claustrals (en un sentit molt semblant) i la mateixa mesa va proposar, també, una modificació en el mateix moment de l’inici del Claustre. Les propostes de modificació presentades tenien el suport dels Claustrals dels CAU i dels estudiants assemblearis.

La part central del Claustre va suposar la aprovació del model de dedicació docent, una aprovació que era absolutament previsible.

Passat l’informe de la rectora, des del grup de Claustrals dels CAU, es va realitzar una intervenció crítica amb l’acció de govern de l’actual equip de rectorat. En aquesta intervenció es mostrar decepció davant del posicionament oficial de l’equip de govern en l’actual situació política. Es va exigir, també, un major compromís davant de la repressió social, laboral i política: demanant una vegada més la renúncia a qualsevol responsabilitat civil en el cas 27 i més.

Concretant en l’acció de govern es va posar de manifest la manca de projecte que s’intueix en aquest moment i es va evidenciar el descontent, d’una gran majoria del PAS, en les condicions de treball de l’Escola de postgrau pel mal clima laboral en el que es treballa en aquest moment; els clàssics riscos psicosocials (ansietat, estres, assetjament, Burnout, “vampirisme social”, lideratges tòxics…).

Els CAU també van fer públic la seva disconformitat en el sistema de seguiment de la vaga dels 8 de novembre en el que l’empresa va sol·licitar els vaguistes del PAS donessin part a la UAB de la seva “adhesió” a la vaga, cosa que no s’havia fet mai fins ara… Entenem que aquest sistema suposa la confecció de “llistes de vaguistes”, una actuació que entenem especialment perillosa en un context de repressió com l’actual i que no considerem ajustada a dret.