Revista electrònica Quincacau Desembre 2017 – Fes vaga,… i no et justifiquis!!

Fes vaga,… i no et justifiquis!!

 

Son les persones que no secunden una vaga les que han de justificar el dia laborable, en cap cas a l’inrevés: si fas vaga, no has de justificar RES!!

 

Des de la nostra Secció sindical considerem inadequat el sistema de seguiment de la vaga del 8 de novembre imposat des de la gerència de la UAB: El personal de la UAB, tant Personal Docent Investigador com Personal d’Administració i Serveis, podrà manifestar SI S’HA ADHERIT A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA a través de l’adreça https://enquestes.uab.cat. Per tant, en el cas que no us adheriu, no cal que ho manifesteu. La comunicació mitjançant l’adreça web, es podrà fer entre les 00:00h del dia 8 de novembre i les 23:59h del dia 10 de novembre.

Aquest sistema, que fins ara no s’havia imposat al PAS de la UAB, és absolutament impropi, i suposa un atemptat contra les llibertats individuals; ja que, de facto, obliga a una declaració de “seguiment de la vaga” injustificable en un moment d’alt nivell de repressió laboral, social i política. Amb aquest sistema la gerència crea, al marge de la legalitat, una llista de treballadors “vaguistes” que podria ser utilitzada contra els interessos i llibertats de les persones, i sense cap garantia de protecció de dades…

Cal denunciar públicament que la gerència va imposar aquest sistema de seguiment (i identificació) aprofitant que no es va constituir Comitè de vaga a la UAB, pel fet de que cap dels sindicats amb representació del PAS, n’era convocant. Recordem que va ser l’assemblea de persones treballadores la que va decidir secundar la vaga, una decisió que la nostra secció sindical va assumir.

Per protecció de les persones treballadores els CAU mai acceptarem aquest sistema de seguiment de les vagues, i aconsellarem a les persones treballadores exercir el seu dret a NO comunicar a l’empresa la seva decisió de fer seguiment de les vagues o altres mobilitzacions. Com sempre s’ha fet entre el PAS de la UAB: son les persones que no fan seguiment de la vaga les que han de justificar la seva presència laboral, ja sigui via marcatges o declaració personal.

De la mateixa manera que cal protegir el secret de vot, cal protegir el dret de no manifestar l’adhesió a les vagues i/o altres formes de mobilització laboral (social o política).