Revista electrònica Quincacau Desembre 2017 – USTEC-STEs (IAC): el XIè congrés genera manifest unitari dels sindicats convidats

USTEC-STEs (IAC): el XIè congrés genera manifest unitari dels sindicats convidats

 

El sindicats convidats al congrés de la USTEC-STEs (IAC) signen un manifest conjunt on rebutgen l’aplicació del 155, la intervenció de la Generalitat i els empresonament. Els sindicats mostren el seu suport incondicional a la Comunitat Educativa, al model d’escola catalana i al model d’immersió lingüística.

Els sindicats STEG (Galiza), STEILAS (Euskal Herria), STEI-Intersindical de les Illes Balears, STEPV-Intersindical Valenciana, Confederació STEs-Intersindical, i Intersindical Alternativa de Catalunya (USTEC-STES, FTC, CAU, CATAC, FAA, CATAC-CTS) reunits a Lleida, els dies 1, 2 i 3 de desembre, en el marc del XIè congrés de la USTEC-STES, davant la situació política de Catalunya, han signat el manifest on rebutgen l’aplicació de l’article 155.

El congrés s’ha centrat en la debat i aprovació de la ponència marc que analitza la situació de l’educació en la conjuntura actual i les línies sindicals que seguirà USTEC·STEs (IAC) en els propers quatre anys referents a política educativa, acció sindical i com serà l’organització del Sindicat. La ponència de la Secretaria de la dona s’ha presentat al mateix nivell que la ponència marc; per la importància que s’entén que tenen els temes de gènere tant per la situació de la dona a la societat com per als drets de les treballadores de l’ensenyament. El congrés ha suposat també la renovació de càrrecs en tots els òrgans del sindicat.

El congrés ha aprovat també una resolució de suport al portaveu de la USTEC-STEs (Ramon Font) i a totes les persones del l’àmbit educatiu acusats, i imputats, des de la utilització perversa i partidista del concepte, poc definit, de “delicte d’incitació a l’odi”…

Els CAU-IAC, i representació de tota la Intersindical Alternativa, han seguit i participat del congrés com a convidats. Assumpta Barbens, com a portaveu del sector públic de la IAC, ha adreçat la protocol·lària salutació, del conjunt de la confederació, als congressistes. El congrés ha servit també per fortificar la IAC, tant entre els membres de la confederació com amb els sindicats agermanats.

Podeu llegir el Manifest aquí