Revista electrònica Quincacau Novembre 2017 – PLUS CAMPUS CAP AL JUDICI FINAL

Plus Campus cap al judici final

El 29 de novembre estava previst el primer judici per a la reclamació de la part fixa del plus campus. Corresponia al d’una companya funcionària que va confiar la seva defensa legal a la nostra assessoria jurídica, AIDE, seguint el procés que us recomana els CAU.

 

Com recordareu, la UAB ens va deixar de pagar el plus campus acollint-se a les retallades promulgades pel govern de la Generalitat el 2011. Els CAU laborals van demandar la UAB i van guanyar el judici amb aplicació a tot el col·lectiu de personal laboral. Com els CAU ja vam anunciar, els funcionaris després d’una negociació entre l’Equip de Govern, la JPF i el Comitè que no va arribar a cap acord, van haver d’optar per la via legal per a tractar de recuperar el plus campus. Amb sis mesos de retard des de que els CAU van proposar fer les demandes -i com legalment no teníem assegurat que prosperés una demanda col·lectiva- us vam aconsellar fer-la individual  i vam posar a la vostra disposició els advocats que ens assessoren.

AIDE va presentar abans de l’estiu les demandes judicials dels companys i companyes que ho van sol·licitar. Com és habitual van ser repartides a diferents jutjats. Els advocats, una vegada fetes les assignacions, van demanar que fossin concentrades en pocs jutjats i especialment en aquells que son més proclius a atendre favorablement les demandes dels treballadors i treballadores. Els jutjats ja han establert quasi la totalitat de dates per a la realització dels judicis. Hi ha previstos uns 170 aproximadament. El primer, tal i com us informem, estava previst pel 29 de novembre. Per tal d’agilitzar el procés i agrupar ràpidament el resultat de les sentències, els nostres advocats han decidit demanar a cada jutjat que concentri tots els judicis que té adscrits sobre aquesta qüestió en un únic dia. El jutjat on s’havia de celebrar el judici del 29/11/17 ja ho ha acceptat i s’ha anul·lat aquest judici en espera d’una nova data que agruparà tots els judicis adscrits en aquest jutjat. Aquest tipus de judicis es desenvolupen entre el jutge i els advocats. No inclouen les declaracions de persones. La presència del demandant és voluntària, no obligatòria. Una vegada finalitzat el judici el jutge ha d’emetre sentència en aproximadament un mes. Segons els nostres assessors jurídics tenim força possibilitats que les sentències siguin favorables. Esteu atents: us informarem puntualment dels judicis als jutjats, del resultat de les sentències i dels passos a seguir a partir d’aquell moment. Alea iacta est.

Estem a la vostra disposició al nostre correu electrònic tant pels companys i companyes que vulguin informació de la seva demanda com pels que encara no l’hagin fet i vulguin qualsevol informació d’aquest tema, cau@uab.cat.