8M, suport a la vaga general

Des dels CAU-IAC de la UAB donem suport a la convocatòria de vaga general convocada des de la CGT-Catalunya; organització amb qui compartim, com a membres de la Intersindical alternativa de Catalunya (IAC) l’espai de coordinació del sindicalismes alternatiu i combatiu de la Taula sindical de Catalunya; i volem donar suport a totes les propostes de mobilització convocades arreu del territori (terres de l’Ebre, Tarragona, Lleida Girona i Barcelona) i fer-ne una crida de participació.

La convocatòria d’aquesta vaga feminista dona resposta a la sol·licitud de convocatòria d’una vaga general que donés cobertura a la mobilització de totes les persones de classe treballadora que volen participar de la jornada de lluita del 8 de març, diada internacional de  la dona treballadora. Entenem aquesta convocatòria des d’una perspectiva instrumental, adreçada especialment a les persones dels sectors més desafavorits de la societat (que inclouen els serveis treball d’atenció vetlla i cura, domèstic, neteja, etc.) on la sensibilitat empresarial en la lliure participació en el dret de mobilització és nula.

Aquesta nova jornada reivindicativa del dia de la dona treballadora, aquest 8 de març de 2022, es recuperen en gran part les formes de mobilització clàssiques, d’aquesta diada, que s’han vist afectades des del 2020 per la crisis sanitària de la covid-19.

Recordar, una vegada més, que des de la secció sindical del CAU-IAC de la UAB recomanem a les persones treballadores no comunicar la seva adhesió a cap vaga ni mobilització. El lliure exercici de la llibertat sindical implica no comunicar si es farà, s’està fent o s’ha fet vaga. Correspon a l’empresa gestionar la presencialitat laboral en base als sistemes consensuats des de la negociació col·lectiva (marcatges o altres). Recomanem evitar ser apuntats a “llistes de vaguistes”. Així mateix recomanem l’acompliment dels serveis mínims comunicats.