Prou de blanc i negre

La nova etapa del Comitè d’empresa de la UAB ha de passar per un sindicalisme de colors, atent a la diferència. Som de groc antirepressiu, som de roig combatent, som de rosa inclusiu, som de verd alternatiu, som de lila feminista i som de tots els colors per què no ens rendim mai.

Som un sindicat combatiu, independent i assembleari. Fem un treball sindical combatiu i alternatiu a l’imperant dins l’àmbit català i basat en la participació directa de les persones treballadores. Formem part de la Intersindical alternativa de Catalunya (IAC) on som una confluència en el model d’acció sindical amb orígens similars que provenim de moviments sectorials i lluites compartides. A l’Administració pública de la Generalitat de Catalunya i al sector de l’educació som majoritaris. Tenim uns 800 delegats i delegades, i som la 5a força sindical a Catalunya.

DIGNITAT, LLUITA I PARTICIPACIÓ ACTIVA
Ens basem en la participació directa de les persones treballadores, a través de les assemblees als centres de treball. No creiem en les estructures verticals i burocratitzades del sindicalisme institucional.

MARC DE RELACIONS LABORALS CATALÀ
Defensem un marc de relacions laborals català que ens permeti apropar les negociacions al conjunt de la classe treballadora.

INDEPENDÈNCIA SINDICAL: COHERÈNCIA I HONESTEDAT
El nostre treball sindical es fonamenta en la coherència i la honestedat. No signem pactes que reconeixen les retallades fetes, ni supeditem els nostres drets a cap partit polític. Estructura democràtica, transparència i independència sindical són el nostre model sindical.

A. Barbens, portaveu IAC

FEMINISME
La IAC som un sindicat feminista, que participa i treballa lleialment amb les plataformes del moviment feminista. Vam legalitzar i impulsar la convocatòria de vaga de 24 hores a Catalunya el 8 de març de 2017. Seguim lluitant per establir nous models i serveis en què les polítiques amb una perspectiva feminista siguin reals i tangibles, també en les pròpies organitzacions sindicals.

LLUITEM CONTRA LA PRECARIETAT…
Actualment l’atur afecta a 419.000 persones a Catalunya, amb un 20,3% d’atur juvenil. La majoria dels contractes que es generen són temporals i a temps parcial, el 12% dels que treballem no sortim de la pobresa i les dones cobrem un 24% menys per la mateixa feina. La precarietat té nom de dona.
Les lluites de les Kellys, les teleoperadores i les repartidores de Deliveroo, on les nostres afiliades estan a primera línia, mostren el camí d’un sindicalisme alternatiu, assenyalant formes de lluita i autoorganització. Les lluites de les persones interines: no acceptarem cap ERO encobert per part de l’administració! En empreses com RENFE o ADIF, lluitem per revertir l’actual onada d’externalitzacions i precarietat. Cal tombar les reformes laborals dels contractes escombreria i de les pensions de jubilacions als 67 anys signades amb la complicitat directa dels sindicats de concertació.

…I PELS SERVEIS PÚBLICS
A Catalunya es perpetua la retallada del 14% en la despesa pública de sanitat, en ensenyament la inversió segueix a la cua de l’estat i d’Europa quan per llei hauria d’arribar al 6%. La llei de la Renda Garantida de Ciutadania no s’implementa, s’anul·la el protocol contra la pobresa energètica i d’emergència habitacional. Les retallades en sanitat, educació i pensions són de tal magnitud que posen en perill la vida i el futur de la gent més vulnerable. Lluitem per uns pressupostos socials que garanteixin l’accés universal a tots els serveis i la participació ciutadana en la seva configuració.

PENSIONS DIGNES
Ens trobem davant d’un atac permanent dels diferents governs cap a les pensions públiques amb l’objectiu de privatitzar-les. Recolzem i participem de la lluita de la Marea Pensionista i apostem per tombar l’actual model privatitzador, que pivota sobre el pacte de Toledo (1997).

LA LLUITA PELS DRETS NACIONALS DE CATALUNYA
Vam defensar el referèndum i vam fer les vagues del 3 d’octubre i del 9 de novembre!
La lluita pel dret a l’autodeterminació i pels drets nacionals ha estat una constant .Hem impulsat iniciatives per fer efectiu el dret d’autodeterminació i la plena sobirania, per la llibertat dels presos i les preses polítics/ques, retorn de les exiliades, en defensa de l’autogovern de les nostres institucions.

CONTRA LA REPRESSIÓ I PER LES LLIBERTATS
El 155 juntament amb la reforma del 135, la llei mordassa i les reformes laborals configuren un context d’excepció i repressió permanent per tota la classe treballadora i que estan patint particularment activistes, moviments socials i sindicalistes.

SINDICALISME SOCIAL
El sindicalisme ha d’englobar tant la defensa de les reivindicacions en el marc de la societat actual com l’acció per a la seva transformació radical. Apostem per l’economia social i pel cooperativisme i participem com a socis a la XES i de Coop57. Col·laborem amb defensa del medi ambient, del Ebre, contra la MAT i contra el MidCat. Participem i impulsem donem suport a: les Marxes de la Dignitat, la Marxa per la Renda Bàsica contra l’atur i la precarietat, la remunicipalització, pel dret a la ciutat, la PAH, contra la bombolla del lloguer i la gentrificació, control dels preus de l’habitatge, lloguer social i acabar amb els desnonaments; contra el racisme institucional i de tot tipus. Treballem en les marees pels serveis públics; en les plataformes del moviment feminista, amb col·lectius LGTBIQ i totes les lluites que malden per un canvi profund de l’actual model de societat.

INTERNACIONALISME
Fem treball unitari amb diferents sindicats dels Països Catalans com l’STEI (Illes Balears) i la Intersindical Valenciana i, de la resta de l’estat, amb el SAT d’Andalusia, la CSI d’Astúries, la CUT de Galicia, la CUT de l’Aragó, ESK i LAB d’Euskal Herria, la Confederación Intersindical i altres a Europa i arreu del món.

Som de colors, prou de blanc i negre!

Som CAU, som IAC, som UAB, som PAS!

Som l’Alternativa Necessària!

Aquesta entrada ha esta publicada en Info. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.