“Cap dona en l’oblit”, acte antirepressiu

“És una vergonya que la rectora no sigui asseguda aquí ara mateix defensat la llibertat d’Anna Gabriel” Mireia Boya a la UAB, 19/9/18.

Dimecres 19 de setembre, a la sala de Cinema de la plaça Cívica de la UAB, es va celebrar l’acte de suport a les preses polítiques catalanes imputades, empresonades o exiliades, organitzat per ‘UAB per la República’ (UABXrepública). L’acte, conduït per Eulàlia Subirà (prof. UAB) va omplir la sala, i va comptar amb la participació de Mercè Barceló (prof. UAB), Mireya Boya (prof. UPF), Laia Casas (SEPC), Pilar Rebaque (ICAB), Cristina Sànchez (prof. UdG), Tània Verge (prof. UPF).

Les intervencions es van centrar en els aspectes antirepressius lligats als moviments polítics, socials i sindicals, amb un accent específic a la repressió soferta directament contra les dones (activistes, polítiques o sindicalistes) amb un marcat accent de reivindicació de la participació de la dona.

Algunes intervencions varen ser molt crítiques amb la manca d’implicació dels equips de govern en la defensa dels drets civils i de les llibertats, especialment en el cas de la UAB i de la seva rectora. Mireia Boya va considerar vergonyós que la rectora no estigués a la sala defensant la llibertat de la professora de la UAB, Anna Gabriel, exiliada a Suïssa.

Des de de la Secció sindical dels CAU-IAC a la UAB valorem molt positivament els posicionaments antirepressius d’UABXrepública i donarem suport a totes les iniciatives i organitzacions que es posicionin clarament per les llibertats, col·lectives i individuals, i els valors de la radicalitat democràtica.

Secció sindical dels CAU-IAC a la UAB
25/09/2018