Gràcies…

El 6 d’abril ens va deixar, als 75 anys, el professor de la UAB Arcadi Oliveres. La defensa del professor Oliveres de posicions pacifistes i antimilitaristes; de l’objecció de consciència i la insubmissió, dels posicionaments contra l’entrada d’Espanya a l’OTAN i el comerç d’armes; contra la pena de mort i de rebuig a totes les guerres, així com el desenvolupament de la consciència anticapitalista, van fer-ne un referent par a moltes persones, i també per a la nostra Secció sindical, amb qui hem compartit moltes de les seves idees.

Arcadi és posicionava contra el consumisme desaforat i va defensar la destrucció del capitalisme com a sistema repressor que explota i mata les persones i el planeta. Va defensar la coherència d’un mateix amb el que pensa; procurava portar a la pràctica les seves idees com intentar no tenir un pla de pensions que finança el negoci de la guerra.

Des de Justícia i Pau va impulsar la primera campanya del 0,7% d’ajut per als països en vies de desenvolupament.

Va obtenir el títol de doctor amb una tesi sobre la indústria militar espanyola (1993), guanyà una plaça com a professor titular del Departament d’economia aplicada i va impartir classes a la Facultat de ciències polítiques. Fou professor tutor de diversos doctorats, màsters o cursos de postgrau de diferents universitats.

Segons Arcadi va realitzar els estudis universitaris d’Economia no per fer més rics els que ja ho són, sinó precisament per veure què es pot fer per treure de pobra els més pobres.

Participà activament amb les mobilitzacions del 15M (els indignats) impartint  conferències en les diferents places públiques i allà on es van fer acampades ciutadanes; oferint innombrables entrevistes a la premsa amb relació a aquest moviment ciutadà.

Arcadi Oliveres sempre va tenir una atenció i simpatia per la nostra Secció sindical i per les persones que la formem. Volem expressar la nostra alegria per haver compartit Campus amb aquest professor, mestre i referent social i polític del nostre país. 1000 gràcies company Arcadi.