Marlaska prohibeix el 1r de maig

Enguany, per la commemoració del 1r de maig, dia de les persones treballadores, des de la Taula sindical de Catalunya (CGT, IAC, CO.BAS, CNT, COS, SO) es va llançar una campanya de càpsules de vídeos a les xarxes socials. Aquesta campanya tenia previst finalitzar amb una mobilització als balcons i una concentració simbòlica, amb totes les garanties sanitàries, de commemoració de la diada reivindicativa del 1r de maig; organitzada des de la IAC i el sindicalisme alternatiu i les organitzacions afins.

La prohibició del ministre espanyol Fernando Grande-Marlaska no va permètre la concentració, a la plaça sant Jaume de Barcelona: una prohibició inexplicable pel que suposa de vulenració de drets fonamentals, per part del “Gobierno más progresista de nuestra democrácia”.

En substitució de la mobilització censurada, les mateixes entitats convocants, han organitzat una xerrada on line emesa en streaming. La xerrada es pot recuperar al canal Youtube de moixelgos.produccions.

Des de la IAC vàrem fer una valoració molt negativa de la prohibició en base a la repressió que suposa.

Malgrat això, la valoració de les mobilitzacions i iniciatives organitzades des de la Taula sindical de Catalunya és molt positiva; especialment pel que es refereix al treball unitari del sindicalisme alternatiu i combatiu.