Strike? What Strike?

La IAC convoca, el #29N, vaga a sanitat, educació i administració. Els sindicats sistèmics anuncien una “vaga general (?)” pel 12 de desembre. Els CAU-IAC exigirem convocatòries d’assemblees per a que el PAS es posicioni davant de les propostes de mobilització que ens afectin. 

Per recuperar la prestació de serveis públics anterior a la crisi, i amb l’objectiu d’exigir la reversió de les retallades, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ha convocat vagues a sanitat, educació pública i a administració (Gencat) el proper 29 de novembre a tot Catalunya (vaga del #29N). Els sectors convocats son els que tenen com a òrgan de negociació col·lectiva  la Mesa de l’empleat públic de l’administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC): recordem que el PAS de les universitats te com a òrgan de negociació la Mesa d’universitats i que, per tant, no estem convocats per la IAC a les vagues convocades el dia 29.

Ja fa setmanes que s’ha anunciat aquesta proposta de vagues del #29N, bàsicament des del lideratge de la USTEC-STEs/IAC (educació). Malgrat això, els sindicats sistèmics han llençat una proposta de vaga pel 12 de desembre; les persones treballadoresde la MEPAGC es trobaran, doncs, en pocs dies, amb dues convocatòries de vaga…

La proposta dels sindicats sistèmics és encara molt confusa. En el seu comunicat del 13 de novembre parlen d’una “vaga general” (una vaga general és una vaga duta a terme per tota la força de treball d’una ciutat, regió o país i que és transversal en tots els sectors econòmics). Però el comunicat parla d’una vaga dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya, incloses les universitats públiques (el que seria una vaga sectorial) i al mateix temps insten a tots els sindicats a sumar-se a la convocatòria d’una gran vaga general (¿?). Bé, des dels CAU de la UAB esperem que els sindicats sistèmics s’aclareixin (i ens aclareixin) la seva proposta. Ara mateix sembla un globus sonda… No ens agradaria que, aquesta proposta del 12D fos un “farol” per a posar-se en posició de força per a una negociació a la MEPAGC, o una contra-programació de la vaga del 29…, i una utilització partidista del PAS de les universitats.

Els CAU-IAC, com sempre, davant d’una convocatòria REAL de vaga, exigirem que el nivell d’implicació col.lectiva en la vaga, al marge de qui la convoqui, sigui decidit per les persones treballadores reunides en assemblea.

Els CAU-IAC us convidem, per solidaritat de classe, a participar de les manifestacions convocades el dia 29 durant la jornada de vaga d’ensenyament, sanitat, Generalitat, … Creiem que quan es convoquen vagues, és que hi ha raons per fer-ne (especialment per les “retallades”). Desitgem a tots els convocants de mobilitzacions èxit en les seves convocatòries i us preguem solidaritat amb les dificultats que es puguin generar derivades de les mobilitzacions.