Suport als vaguistes!

El passat 28 de maig es va convocar vaga del personal docent investigador (PDI) en contra de la precarietat del sector i exigint l’aplicació immediata del reial decret de l’Estatut del personal investigador en formació (EPIF), RD 103/2019.

Des dels CAU-IAS expressem sempre la nostra solidaritat amb les vagues de les persones treballadores i, molt especialment, les vagues de la comunitat universitària; ja sigui PAS, PDI o estudiantat.

La vaga tenia com a objectiu exigir tot el que implica el RD 103/2019, increment salarial, pròrroga de contractes, voluntarietat de la docència i la defensa de la qualitat de docència i investigació.

Altres reivindicacions son l’obertura de places estables, el dret a quitança i l’increment de finançament en recerca.

Durant la jornada de mobilització, a la UAB, els piquets varen informar a la comunitat universitària de la situació que ha provocat aquesta vaga.

Efectius dels Mossos d’esquadra, sense l’autorització expressa de la universitat, varen entrar en el Campus i varen fer diverses identificacions: una incidència que rebutgem expressament i que s’emmarca en una, malauradament, cada vegada més extensa situació de repressió contra les persones treballadores.

Desitgem a les persones en vaga èxit en les seves reivindicacions i ens solidaritzem amb les persones identificades; tot exigint a l’equip de govern de la UAB compromís en evitar, i desmarcar-se, d’actuacions policials en contra de la comunitat universitària.