La IAC ha participat en una desena de mobilitzacions unitàries de celebració del Primer de Maig, que enguany arriba en un context d’enfrontament de la classe treballadora amb l’estat després de tres vagues generals.
Segons la IAC, «aquest 2018, desenes de milers de treballadores s’han manifestat arreu del món. Per una banda, recordant els màrtirs de Chicago, que fa 132 anys van ser executats per defensar la jornada laboral de 8 h diàries i, per l’altra, exigint una vida millor per a la classe treballadora. El Primer de Maig és un dia global, com ho és la classe treballadora, la que produeix tot allò que necessitem per viure: menjar, roba, habitatge, cures….
»Catalunya no ha estat una excepció, des de les 10.30 h a Granollers, fins a les 19 h a Tortosa i Tarragona han tingut lloc concentracions, manifestacions, accions, dinars populars i xerrades.
»Com a Intersindical Alternativa de Catalunya hem participat a una desena de mobilitzacions unitàries arreu del territori. Mobilitzacions clarament posicionades per un sindicalisme combatiu que doni la paraula i la decisió a les assemblees de treballadores.
»Des de la lluita feminista (molt present a les manifestacions) a la lluita dels migrants, des del combat contra la precarietat a la demanda d’un habitatge digne, des de la defensa de la llibertat d’expressió fins a l’exigència de la llibertat de les preses polítiques, i també per uns sous dignes, la derogació de la reforma laboral, la reinversió dels serveis públics i la defensa d’uns sistema de pensions públiques. Un any més el sindicalisme combatiu, els moviments socials i el cooperativisme han tornat a reivindicar un món més just, on les persones estiguin per sobre dels beneficis de les multinacionals i on la solidaritat entre pobles passi per sobre d’entitats neoliberals com la UE o imperialistes com l’OTAN.
»Algunes companyes de la IAC eren a Palestina portant la solidaritat, recordant que som una sola classe parlem l’idioma que parlem .
»Després de la pujada d’ànims que significa el Primer de Maig cal tornar als llocs de feina i organitzar-nos més i millor per aconseguir la redistribució dels treball i la riquesa. Evidentment necessitem millorar molts aspectes i un d’ells ha de ser la reivindicació d’un medi ambient sa per a la classe treballadora lligat un canvi de model productiu que ajudi a llegar un planeta viu a les generacions futures.»
Des dels CAU-IAC de la UAB hem d’afegir que des del Primer de Maig del 2017 ens trobem en una situació d’enfrontament social, sindical i polític amb l’Estat espanyol que ha generat tres vagues generals. L’actual situació exigeix respostes a tots els nivells i un canvi profund de trajectòria política que donin espai a les reivindicacions legítimes contra el patriarcat, contra la precarietat laboral, contra el drama de les migracions, contra les retallades de drets socials, per les reivindicacions dels pensionistes, a favor del dret d’autodeterminació dels pobles i contra la repressió.
Secció sindical dels CAU-IAC a la UAB