COMUNICAT, 17 de març

Tothom a casa. Ni ERTEs, ni EROs, ni acomiadaments. Posem a disposició les hores sindicals, per a assumir les tasques per a la superació de la crisis.

Davant la situació de crisi generada per la pandèmia del COVID-19, des de la Secció sindical del CAU-IAC de la UAB, clarifiquem la nostra posició que exigim s’assumeixi des dels responsables institucionals de la UAB: 

  1. Tothom a casa. La consigna de govern és el confinament. Evitem qualsevol sortida innecessària.
  2. Respectem, valorem i agraïm totes les persones que en l’actual situació assumeixen les tasques de serveis essencials (emergències, abastiment, manteniment, sanitat, …). 
  3. Tant sols el personal essencial de la UAB, que rebi directament una directiva, ha de desplaçar-se al seu lloc de treball. Els demés, hem de facilitar el seu desplaçament i seguretat mantenint el confinament.
  4. Les persones treballadores de la UAB, en el cas de que les rebin, han de seguir les directrius de teletreball.
  5. Els que no rebin directives, o no disposin dels recursos necessaris per a implementar-les (unitat PC, xarxa internet domèstica, espai per treballar, o estar alliberats de carregues familiars) han de quedar exempts de qualsevol tasca laboral per impossibilitat d’assumir-la.
  6. La UAB ha d’assumir la seva responsabilitat amb les persones treballadores de les empreses externalitzades de la UAB. Volem que el personal de cafeteria, reprografia, seguretat, manteniment, neteja, sanitat, (etc.) vegin respectats el seus drets laborals i salaris.
  7. Ni ERTEs, ni EROs, ni acomiadaments. Ni a la UAB ni enlloc.
  8. Totes i tots som responsables, com a personal de l’administració pública, de fer el que estigui dins de les nostres possibilitats per a que la ciutadania segueixi rebent els serveis imprescindibles.
  9. Totes les persones delegades i alliberades del sector de la sanitat de la Intersindical alternativa de Catalunya (IAC) han renunciat als seus alliberaments i hores sindicals per assumir els torns de treball per a mantenir operatius els hospitals de Catalunya. Totes les persones dels CAU-IAC de la UAB (sense perjudici d’obligacions familiars) posem a disposició de l’administració pública les nostres hores sindicals, i la nostra jornada laboral, per a assumir les tasques necessàries per a la superació d’aquesta crisis.

Aquesta crisis es superarà des de la solidaritat del confinament personal, la protecció general de totes les persones i la voluntat d’actuar de forma cooperativa.

Els CAU-IAC se sumen a la proposta de “pla de xoc” de les organitzacions socials i sindicalisme alternatiu de Catalunya.

Secció sindical dels CAU-IAC de la UAB, 17 de març de 2020