Revista electrònica Quincacau Marc 2018 – Paco Muñoz Jaume Botey

“… i trobin els camins dels vells anhels, ventures i coneixences”

Des de l’absència d’en Paco i d’en Jaume la comunitat UAB hem de reconèixer el privilegi de poder haver compartit tant amb tan grans bones persones.

Aquest hivern s’ha endut el company Paco Muñoz, una persona molt estimada a la UAB, i un referent de la nostre Secció sindical. En Paco havia format part de les nostres llistes, i hi estat part, també, del nostre debat i activisme. Tot hi que els últims anys la seva dedicació a les tasques de medi ambient UAB havien fet baixar la seva participació al sindicat, la seva veu i opinió eren sempre molt valorades. Les opinions d’en Paco eren sempre base de profunda reflexió. Sempre aportava un contingut mesurat, precís i basat amb la seva perspectiva d’una cultura de la pau que, sense la renúncia a la lluita i perseverança, el caracteritzaven. Empatia, negociació, acord, sumar no eren paraules vanes, per en Paco, si no part substancial de la seva manera d’afrontar la realitat social i política, estretament lligada al seu model vital.

Encara no recuperats d’aquest sotrac la Vella Quaresma s’ha emportat, també, el professor i activista Jaume Botey, persona també de profundes arrels en la cultura de la pau. Amb en Jaume la nostra Intersindical compartia projectes des de la Secretaria de moviments socials, i molts en vàrem ser, a la UAB, companys, deixebles o amics.

Potser alguns pensaran que la comunitat UAB queda empetitida amb aquestes dues pèrdues de grans bones persones, però no és així. La nostra comunitat UAB s’ha fet gran del gaudi d’haver compartit, après i viscut, aquests referents imprescindibles de les persones que en formem part.

Ens ha fet més grans la vostra presència i procurarem ser dignes del vostre record. La UAB té un gran deute de gratitud amb vosaltres. El nostre condol per familiars, companys i amics, i el nostre agraïment per haver-los compartit amb vosaltres.

Secció sindical dels CAU-IAC de la UAB