Reorganitzacions: SLIPI’s i SID’s

La reorganització de dos dels majors col·lectius del PTGAS-L van per camins molt diferents.

Ja fa 2 anys de la signatura de l’acord de fons addicionals on gerència es comprometia a la transformació del grup LG4 a LG3, reconeixent així l’evolució d’aquest col·lectiu que ha anat assumint tasques molt tècniques al llarg dels anys. Però, com no podia ser d’una altra manera en aquesta casa, no es pot confiar en la gerència i esperar que s’avingui a donar compliment a un acord sense donar-li la volta a l’esperit del mateix. Al seu parer,  la transformació a LG3 va lligada a una reestructuració del servei d’atenció a les persones usuàries en la què els SLiPIs hauran d’assumir tasques administratives de front office de diferents serveis com les gestions acadèmiques i gestions econòmiques, entre d’altres. Tot això emmarcat dins el complement més baix que hi ha a la taula retributiva per aquest grup, encara que el volum i la tecnificació de les tasques requereixin d’un complement més alt i que, si no s’assumeix, es podria entrar en un greuge comparatiu.

D’aquesta manera deixen clar, una vegada més, en quina estima tenen a aquest col·lectiu, al que no només NO li volen reconèixer la seva vàlua i la seva evolució professional per les feines fetes i assumides, si no que se’l menysprea afegint-li moltes més tasques derivades d’altres serveis argumentant, sota veu, que és un col·lectiu amb moltes hores vall que s’han d’omplir, i que de cara en fora ho vesteixin com un salt qualitatiu en l’atenció a les usuàries que donarà prestigi a la nostra universitat. A quin preu, companyes?

Pel que fa als SID’s, desprès de (també) molt de temps negociant, s’ha arribat a un acord que va estar ratificat en assemblea i ja ha passat per la Comissió de RLT i la d’Economia del Consell Social. Com en tots els acords, no s’ha aconseguit tot el que es demanava inicialment i no hi ha cap tipus de reconeixement a totes les funcions assumides durant la pandèmia i el sobreesforç arrel del ciberatac. Així doncs, la data d’aplicació serà el proper 1 de desembre i comportarà reclassificacions, la fusió d’alguns dels SID’s i una nova distribució de la cobertura de cada SID. El compromís i la determinació de totes les persones del col·lectiu ha estat clau per tal de poder assumir un acord molt més favorable que el que la gerència plantejava inicialment. Gràcies a totes i a tots.